28 februari

Nu har jag försökt uppdatera ett par gånger men varje gång jag lägger in en bild så hänger sig blogg.se så vi får skippa bilden.

Jag vet att uppdateringen har varit dålig idag men det är för att jag har spenderat dagen på stan och i Kalmarsalen där 5000 jobb hölls. Tycker eventet var bra och jag är nöjd. Det enda jag kan klaga på är den extrema väntetiden, det är något som dem får jobba på tills nästa år. Annars tycker jag det var bra. Jag tycker jag fick bra kontakt med de hotellen jag gick till och tror att det kommer leda till jobb. Fick många positiva kommentarer!

Nu ska jag laga mat, det blir pasta 4 ostar. Mamma har jobbat på 5000 jobb idag så ska se till att ha maten klar när hon kommer hem!

good morning!

Godmorgon! Alicia vaknade nyss så det var bara att stiga upp och göra frukost. Ska snart kila upp och fixa mig och börja skriva ut cv:n till 5000jobb. Ska försöka få upp Crille också, men han verkar väldigt trött. Vädret är lite småtrist idag men det verkar som det är plusgrader så jag är nöjd i alla fall.

Hm, jag kanske borde göra frukost till mig själv också? Fast då orkar jag inte äta lunch innan vi går, usch, vilket dilemma!

5000 jobb

Boyfriend och jag tog en mysig promenad i vårvädret med hunden idag. Riktigt skönt att komma ut och gå. Dock fick vi bada Snobben efter promenaden efter all slask. Så nu luktar han riktigt gott! Just nu sitter vi i köket och pratar lite med mamma. Vi ska på 5000jobb imorgon, ett rekryteringsevent för sommarjobb och mamma ska jobba där. Tror det kan bli kul och jag hoppas verkligen att jag och älskling får ett jobb!



Ikväll blir det att bara ta det lugnt. Jag hade velat köpa frukt och äta ikväll men fruktbutiken var stängd så det får bli en annan dag. Typisk får jag säga, var så sugen på ananas och avokado!


Recept på cheesecake

Jag använder mig utav ett väldigt enkelt recept när jag gör min cheesecake och det blir jätte gott, men man måste vara väldigt noga, speciellt med äggen.



Ingredienser
  • 3 stycken ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200g philadelphiaost
  • 3 dl vispgrädde
  • 10 st digestivekex (jag använder lite mer)
  • ev. 1 styck citron
Gör så här

(Det går att använda elvisp genom hela det här receptet med undantag för sista steget där man använder en sked. Om du gör allt i samma ordning som beskrivet nedan så behöver du inte diska elvisparna mellan de olika momenten.)

1. Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna.

2. Vispa först äggvitorna till ett fast skum (med rena vispar) använd gärna elvisp. Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken.

3. Vispa äggulorna och sockret till en pösig ljusgul smet, gärna med elvisp.

4. Blanda i philadelphiaosten. (Kör på lägsta hastigheten på elvispen).

5. Vispa grädden i en egen bunke. Den ska vara lite lagom fast, ungefär som du skulle ha vispat den att äta till en efterrätt, det är inte så jättenoga. Rör därefter ner den vispade grädden i den andra smeten med lägsta hastigheten på elvispen.

6. Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna.

7. Om du vill ha citronsmak: riv skal av citron och pressa ur saften. Blanda ner rivet citronskal och citronsaft i smeten. Alternativt kan man droppa i citronarom och hälla i lite citronsaft.

8. Krossa kexen och lägg hälften av detta på botten av en rund form med löstagbar botten.

9. Häll i smeten och strö resten av kexsmulorna ovanpå.

Ställ in i frysen i 5 timmar. Tag ut kakan 15-30 minuter i rumstemperatur före servering.



yes, det regnar!

Idag vaknade jag upp till regn och vet ni, jag blev faktiskt jätte glad! Det betyder att snön försvinner snabbare. Men nu verkar det som att det har slutat, fast det är varmt ute så det gör inte så mycket. Just nu är jag hemma och tar hand om min lillasyster. Funderar på om jag ska fixa lunch snart hon springer och letar mat i skåpen så det är nog bäst.

Idag ska jag träna en snabbis och sen förbi Åhlens, det är bokrea så jag ska haffa mig en bra bok! Har ni några tips? Jag gillar chicflicks för det mesta. Men alla förslag är välkommna. Vad ska ni göra idag? Festa, mysa?


Syns det att mitt hår är lite mörkare? Färgade det igår kväll. Får ta en bättre bild sen så kanske det syns!

mysig fredagsmiddag!

Middagen blev riktigt trevlig idag. Mamma hade lagat kyckling med ungsbakad potatis och sallad med gorgonzola ost i, grymt gott. Efter middagen slutade det med att vi tog massor av bilder. Rätt kul faktiskt! Nu sitter vi i sängen och tar det lugnt. Alicia kastade en legobit i älsklings panna och träffade ögonbrynet så han började blöda. Inte allt för bra. Evelina är iväg och köper hårfärg så ska snart färga håret, tills dess ska jag pussa på min stackars pojkvän som är supergullig och leker med Alicia.








fredagsmys med chic!

Nu är jag klar med cheesecaken, nu ska den bara stå i frysen i 3-5 timmar. Den är redo lagomt till efter maten. Toppen! Nu sitter jag i sängen med pojken och ska glo lite i chic innan jag ska gå ner och göra salladen till middagen. Crille leker med Alicia och bygger labyrinter med hennes hello kitty lego!

Tänkte göra ett litet inlägg sen när cheesecaken är klar om hur man gör!


Alicia blev grinig när jag bad Crille ta kort, hon älskar att agera fotograf!


Glömde köpa vispgrädde så fick springa till macken och köpa det.


Fredagsmys!

dags för att baka

Hejsan!

Jag kom precis hem från stan. Älskling och jag strosade runt lite och tog en snabbfika. Nu ska jag göra cheesecake! Det blir perfekt för fredagsmys. Senare ikväll ska jag ta och färga håret också. På tiden att jag tar tag i saken och fixar det, mitt hår ser hemskt ut nu. Skulle behöva klippa mig också. Några förslag på frisyrer?


Pappas cam är verkligen inte den bästa. Vi hörs när cheesecaken är klar!

vårväder

Min pojkvän har ockupperat min dator så jag får ta min lillasysters üersega dator. Jag har precis lagat lunch och väntar nu på att Crille ska bli färdig vid datorn så vi kan hoppa i duschen. Jag har bestämt att vi ska ut och gå eftersom det är sånt härligt väder idag! Underbart med plusgrader ute och blå himel. Nu känns det att våren är påväg. Tänkte att vi skulle gå ner på stan en sväng också och köpa med oss lite mörk choklad, det är fredagsmys idag!

Vi hörs nog lite senare idag, tror jag ska ta med mig kameran och se om jag kan få lite fina bilder. Hoppas ni får en toppendag!

godnatt!


Med den här bilden säger jag godnatt!

Misstänkt

Dagen har varit lugn. Vi har ätit en god middag och nu leker älskling och Alicia. Jag har legat och små läst i Misstänkt, rätt bra tidning. Det stod bland annat om barn som dödar barn, det är så fruktansvärt hemskt. Det stod bland annat om det där tältmordet som skedde 2000, jag hade helt glömt bort det men nu när jag läste om det minns jag hur rädd jag var för att tälta den sommaren. Usch. Jag undrar vad det är som gör att barn dödar. Det stod om ett mord på en 4 årig pojke som hade blivit mördad av en 5 åring och en 6 åring. Håll med om att det är SJUKT?



Nu ska jag dricka ett glas vatten och krypa ner i sängen hos älskling. Vi hörs imorgon, hoppas ni har haft en bra dag!

bulgursallad

Det fick bli en riktigt god bulgursallad, eller ja liknande bulgursallad. Slängde bara ihop lite olika saker. Idag blev det bulgur, quornfilé, getost, skinka, broccoli, paprika och bönor. Supergott! Bulgur och quinoasallader är en av mina favoriträtter, nyttigt och gott! Det borde ni testa. Annars är sushi det godaste som finns, måste äta det någon dag nu, grymt länge sen sist.

Vad har ni gjort idag? Jag var så trött efter att ha gått upp tidigt imorse så jag har faktiskt bara segat i soffan men pojken, städat mitt rum en snabbis också.. Han har fixat min dator också så nu ska den nog funka bättre. Tur att man har en pojkvän som är duktig med datorer! Resten av dagen blir nog också lung, bäst att vila upp sig riktigt när man har lov!

morgonträning

Idag har jag varit duktig, gick upp tidigt och drog till gymmet för ett morgonpas. Riktigt skönt! Nästan så jag borde börja köra morgonpass faktiskt. En bra start på dagen. Efter träningen drog jag till konsum och köpte mig en banan och loka. Hade tänkt testa den nya men det var naturligtvis slut så det fick bli en loka passion!


Nu verkar det som att det börjar bli dags för lunch. Lillasyster ska steka pannkakor så vi får se vad jag hittar på. Bulgur och något gott får det nog bli.

24 februari

Först vill jag bara säga att jag blir så glad när jag ser att läsarantalet hela tiden ökar och att ni faktiskt stannar. Ni gör mig jätte glad!

Just nu ligger jag och boyfriend med en varsin dator på magen i sängen. Vi har nyss ätit en god middag och nu är det dags att bara små sega med datorerna. Jag lyckades aldrig få ut Crille på promenad så imorgon ska jag upp klockan åtta för att träna. Då får jag min promenad när jag går fram och tillbaka till Nordic också.

Jag känner att jag har ätit lite halvdåligt nu under helgen och början av lovet. Ska skärpa till mig och köra på riktigt bra när skolan börjar igen. Men nu tänker jag faktiskt njuta av mitt lov! Vad har ni för er ikväll? Jag ville se på OS men ingen är intresserad här hemma mer än jag så jag får helt enkelt skippa det. Smyger mig kanske in på SVT och kollar.


att komma i form

Det är inte konstigt att man blir stressad över sin vikt mot sommaren. Överallt är det tips om hur man ska bli smal och ge ner i vikt fort. Nyss kom en spotify reklam med Paulo Roberto där han avslutar med "nu ska vi bränna fett". Någon mer än jag som känner sig lite små tjock när ni hör den?

Vikt har alltid varit känsligt för mig. Speciellt efter att jag bodde i USA och gick ifrån 48kg till 72kg på mina 155 cm. Jag hade grym ångest över min viktuppgång och övervikt och det hela resulterade efter ett tag i ätstörningar. Det har tagit mig en väldigt lång tid att komma tillbaka på rätt spår och må bra. Som tur var har jag haft mycket hjälp och tack vare min personliga tränare har jag lärt mig att träna rätt och äta rätt. Innan jag började träna för honom övertränade jag rejält och åt inte mycket. Kliniken här i Kalmar var inte till stor hjälp, dom fick mig snarare att må sämre.

Nu äter jag sunt och undviker att äta allt för mycket onyttigt. Vilket ibland är svårt för mig då jag är en sucker för sötsaker. Men jag mår bra av min livsstil nu, att äta regelbundet, träna på gym 3 dagar i veckan och gå promenader. Jag försöker äta bulgur eller quinoa istället för pasta, ris och potatis. Genom att lägga om mina matvonor till att äta som jag gör nu har jag gått ner väldigt mycket i fett och ökat i muskler, vilket känns jätte bra. Det är det man SKA göra om man vill fixa en "beach body". Inte köra på tidningarnas 5-dagars dieter, för dom fungerar aldrig, tro mig jag har testat dom flesta. Man går bara upp igen om man inte skiter i att äta helt.

Jag funderar på att köra ett inlägg i vecka om hur man ska komma iform nu till sommaren, vad tror ni om det?


Här kan ni se skillnaden. Den första bilden är tagen i slutet av 2006 och den andra bilden är tagen i början av 2010. Jag har inte så många helkroppsbilder, därför får ni en där jag gör en lustig min.

chokladbollsbak

Jag har länge känt att jag har velat baka och tänkte att jag skulle baka bullar. Men jag är allt för lat och det slutade med en sats chokladbollar. Helt okej det också. Nu sitter jag och försöker samla motivation till att promenera ner till gymmet. Kanske blir så att jag skjuter upp det tills imorgonbitti istället. Tycker om att vara på gymmet när det inte är så mycket folm där. Kanske kan dra ut älskling på en promenad idag istället!


framtidsplaner

Jag bestämde mig redan som liten att jag skulle jobba inom media som projektledare. Jag jobbar hårt i skolan för att jag ska kunna bli det jag vill. Just nu studerar jag mitt sista år inom IT-Media på John Bauergymnasiet och jag planerar att studera vidare direkt. Jag kommer att söka två skolor, Bergs School of Communication ch Hyper Island. Båda skolorna är riktigt fina medieskolor som är supersvåra att komma in på så jag håller mina tummar. Jag har rätt tunga odds emot mig eftersom jag är så ung men jag ska banne mig lyckas! Inom några år ser jag mig själv som en projektledare inom PR/Event. Jag vet att jag skulle vara riktigt bra på det. Blir det som jag vill kommer jag in på någon utav skolorna och så flyttar jag och älskling upp till Stockholm. Jag är redan riktigt nervös!


Mitt enda dilemma som jag har just nu är vad jag ska göra om jag skulle komma in på båda? Jag vet i tusan vilken jag skulle välja. På sätt och vis är Bergs smartare, eftersom det är en ren projektledareutbildning och jag får studera ekonomi där som jag kommer behöva. Men det kostar skjortan och Hyper har ett års praktik, då kommer man in i arbetslivet bra. Nåja, vi får väl hoppas till en början att jag kommer in på en av dom!

vår väder skapar habegär

När det är så här fint väder kan man inte göra annat än att drömma om vårkläder och pengar så man har råd att köpa allt fint man vill ha. Nåja, nu ska jag äta lunch och göra mig iordning. Vi hörs senare!


hello sunshine

God morgon snyggingar!

Jag vaknade upp till klarblå himmel och strålande sol så jag är på superbra humör. Första gången på länge som jag ser solen. Jag är verkligen en vädermänniska, är det fint väder är jag på strålande humör. Idag ska jag och boyfriend åka hem till mig och vara där resten utav lovet. Förhoppningsvis är det fint väder när vi kommer till mig också så kan jag masa mig ut och ta lite kort!

Vad ska ni göra idag?

leka med lego

Har spenderat den här dagen med att fixa lite med bloggen. Har gjort en ny header, vad tycker ni om den? Bättre eller sämre än den förra? Älskling och jag har även slöat och lyssnat på massor av gammal musik, mycket mysigt. Vi tog även tillfället i akt och var så pass barnsliga att vi lekte med lego. Underbart!

Nu ska vi se på Hata Göteborg och mysa, hoppas ni har haft en bra dag!

min pojkvän är skillad

Boyfriend har bett mig att tillägna honom ett inlägg så det ska jag självklart göra! Det är så här att min pojkvän är grym på datorer och är helt självlärd. Han bestämde sig här om dagen för att skaffa Mac på sin mini laptop (asus eee pc 900) och det visade sig att inte vara jätte lätt eftersom laptopen inte har någon cd-läsare. Han har suttit i tre dagar och försökt fixa det och har nu äntligen löst det. Jag fattar inte ens hälften av det han gör. Nu kan jag sno hans laptop och låtsas att jag har en Mac dator. Hur som helst, väldigt skillat gjort om ni frågar mig. Vi har kollat många tutorials där folk har försökt och inte lyckats.


Du är bäst snygging!

svar

Det blev inte så jätte många frågor men jag tänkte svara på dom jag fick i alla fall!

Var får du din inspiration ifrån?
Jag får min inspiration ifrån lite allt möjligt, mitt vardagliga liv, andras bloggar, nyheter osv!

Vem ser du upp till och varför?
Oj, svår fråga. Jag ser upp till duktiga unga entreprenörer som Bella och Kenza. Jag har själv väldigt många drömmar som jag vill ro i land och dom motiverar väldigt mycket. Sen ser jag upp till mina föräldar. De köpte en restaurang som var nära att gå i konkurs och drev den till Moras bästa. När vi flyttade till Kalmar lyckades vi aldrig sälja så vi fick konkurssätta restaurangen men de har orkat resa sig ur allt det och är på väg att starta nytt. Att kunna resa sig är viktigt!

Inredningsstil?
Jag är nog en typisk mediemänniska tror jag. Älskar det stilrena och ljusa. Det ska vara enkelt och snyggt. Tycker inte om mörka trånga rum. Jag vill ha stora ytor och mycket ljus. Detaljerna ska göra jobbet! Sen när jag får eget vill jag gärna ha mina egna fotografier på väggarna!

Hur gammal är du?

Jag är 19 men fyller 20 år den 27 mars, längtar!

Hur länge har du bloggat?
Jag har bloggat rätt länge egentligen, har haft flera bloggar innan den här. Men den här bloggen startade jag i september när jag hade praktik på Dorian Mabb. Första bloggen jag har haft tid och ork att hålla igång!

Intressen?
Jag älskar foto och träning. Har fotograferat sen jag var riktigt liten, men det var inte förens lite mer än ett år sen jag fick min systemkamera, som jag för övrigt älskar. Träning blev min passion efter att jag hade bott i USA och kom hem nästan 30 kg tyngre. Nu klarar jag min inte utan att träna. För tillfället styrketränar jag 3 dagar i veckan.

Vad är din favoritmat?
Sushi, helt klart, finns inget godare!


Det blev inte så mycket men några frågor. Hoppas ni gillar bloggen, läsarantalet har ökat väldigt mycket i alla fall. Jätte kul, nu får ni stanna också!

frågestund!

Jag har inte haft någon frågestund tidigare så tänkte köra på en idag medans jag fixar och trixar med annat! Svaren kommer nog upp ikväll så passa på och fråga.

23 februari

Jag  är proppmätt, åt precis lunch och nu sitter jag och smälter maten. Känner mig ytters lat då älskling städar och jag bara sitter ner. Jag kan bädda sängen när han har damsugit! Sen blir det en välbehövlig dusch. Det är inte så kallt idag heller så det blir nog en liten promenad idag. Känns superskönt, har inte rört på mig ordentligt sen i fredags. Imorgon ska vi in till stan och jag ska gymma. Vad har ni för er?



idag är vi inte vänner

Min dator och jag har inte riktigt varit kompisar idag så jag har inte orkat uppdatera så mycket. Den har hängt sig och bara slagit av sig själv flera gånger. Har mest blivit att älskling och jag har segat och tittat på film. Lovar att jag ska uppdatera bättre imorgon. Tänkte även köra en liten frågestund då om ni är intresserade utav det? Har ju inte haft någon tidigare. Vad har ni gjort idag?


Tänk om man hade haft en lite större plånbok, då hade jag köpt det här!

ibland hatar jag datorer

Så störande, jag hade suttit och jobbat med en ny header ett bra tag men så bestämde jag och Crille oss för att se på film så jag slog igen datorn utan att spara. Nu när jag skulle ta upp allt igen, tror ni inte datorn hade hängt sig och det inte gick att göra något åt det? Nu får jag börja om igen, usch ibland tycker jag verkligen inte om teknikprylar.



Vad har ni gjort idag? Haft en bra måndag hoppas jag? Nu ska jag och älskling fortsätta att se på tv!

När stockholm kysser mig på kinden

Nu är jag riktigt mätt efter en stor frukost. Blev en kopp kaffe, en skål fil med müsli och en kalkonmacka. Kändes konstigt att äta en macka, jag äter i vanliga fall inte bröd men idag gjorde jag ett undantang för jag var verkligen superhungrig. Fast jag har svårt att tycka om mackor nu för tiden, håller mig helst borta från mackor faktiskt. Havregrynsgröt är det bästa!

Nu har jag krypit ner i sängen igen till Lars Winnerbäcks vackra toner! Ligger och gör ett kollage på polyvore och drömmer mig bort. Ganska skön start på första sportlovsdagen. Vad gör ni idag? Tänker ni ge er ut i kylan? Jag tänker inte sätta min fot utanför dörren, kyla och jag går inte ihop.


Gud vad jag längtar till Stockholm, min absoluta favoritstad i Sverige.

go sweden!

Härligt att vakna och se att Sverige vann, gör mig alltid lika glad! Tro om man ska fira det med lite frukost? Haha. Jag är alltid jätte hungrig när jag vaknar så det skulle behövas. Crille är inne i Kalmar så det blir att äta frukost själv idag. Ska äta och se en film i väntan på att han kommer hem igen. Tror jag ska se The phantom of the Opera, nu när jag ändå är själv. Jag älskar musikaler men det gör verkligen inte Crille så får passa på nu!


om jag ändå hade en bok och lite mörk choklad!

När jag var yngre var jag en riktig bokmal, jag slukade böcker. Nu för tiden har jag aldrig tid att läsa känns det som. Men idag hade jag gärna velat ligga här i sängen med en bra bok, lite mörk choklad och en chai latte. Ah, en modetidning hade gärnat få ligga brevid mig också. Har ni något bra tips på böcker? Känner att jag borde inhandla en nu under lovet. Man ska unna sig själv att läsa böcker för det är så himla skönt!


Är det någon som vet om 14 år till salu är bra?

cheescake

Jag är så otroligt sugen på cheesecake, har varit det i flera dagar nu. Funderar på om jag ska orka baka en under lovet eller om jag ska spara mig tills jag fyller år. Jag gör faktiskt, om jag får säga det själv, en jätte god cheesecake. Har alltid i lite citron i min så den smakar väldigt friskt. Nästa gång jag bakar ska jag ta kort och lägga ut lite bilder så får ni se! Jag har faktiskt suttit och funderar ut hela min födelsedagsmiddag, känns lite patetiskt! Vet dock inte vad jag ska göra på min 20års dag men det märker vi.


Visst ser det gott ut?

söndag

Hej alla! Hur har eran söndag varit? Jag har inte gjort så mycket idag, mest segat framför tvn. Följde med älskling en sväng på morgonkvisten upp till en äldre kvinna som Crille skottade åt. Mina fötter blev totalt nedkylda men det var mer synd Crille som var totalt blöt och helt nedkyld. Det fick bli en välbehövd dusch och mat efter det. Sen har vi mest bara tagit det lugnt. Jag somnade en sväng mitt på dagen, skönt! Det blev som vanligt en lazy sunday. Men så ska det vara, eller hur?


sportlov och jag är ledig, härligt

Min näsa fortsätter att snora, jag som hade hoppats på att bli bättre över natten. Åh, jag hoppas verkligen inte att det blir värre än så här. I år är det första gången som jag faktiskt är ledig på sportlovet. Tror inte jag har varit det sen jag var 15 år, jobbar alltid annars eftersom det är vasaloppsveckan. Känns lite tråkigt att inte göra det iår, det är en riktigt rolig vecka att jobba på.

Vad har ni för planer för lovet? Själv ska jag mest ta det lugnt, få lite plugg gjort, träna och söka jobb. Vila upp mig riktigt så jag orkar med skolan sen, har på känn att det kommer bli mycket. Tror jag ska baka lite också!


En bild från vasalopssveckan förra året!

Chanel

Älskling och jag hade en liten diskusion efter filmen Coco Chanel, hur vida alla kläderna är tantiga och inte så snygga. Jag håller inte med honom. Jag tycker Chanel gör väldigt fina kläder och skulle gärna investera i några av plaggen, synd att man inte har råd bara. Men en dag ska jag bli en stolt ägare av en Chanelväska! Tycker ni om Chanel?



Filmen var föresten väldigt bra. Jag vet att jag är sen med att se den men bättre sent än aldrig.

coco chanel och tekken

Känns som om jag håller på att bli förkyld, inte allt för roligt. Hoppas det stannar vid en lite snorig näsa. Jag kan ju inte bli sjuk nu när det är lov och allt. Vi hoppas på det bästa!

Vad har ni för er denna lördag? Jag sitter i mys kläder i älsklings säng och är proppmätt efter fikan. Vi fick nybakad paj ock kaffe, supergott! Nu ska jag fortsätta att kolla på Coco Chanel. Crille sitter vid datorn och håller på med massor som jag inte förstår så mycket av. Jag försöker men nu kan han så mycket så det blir bara en enda stor röra i mitt huvud!

Senare ska vi nog spela lite Tekken, jag är jätte dålig och blir alltid supersur när jag förlorar men det är rätt kul ändå, i alla fall när jag vinner. Men jag har för mycket stolthet för att visa det just när vi spelar. Jag är en sån jäkla dålig förlorare. Är ni också det?



fel sms

Har ni något speciellt som ni brukar göra när ni är riktigt uttråkade vid datorn? Jag brukar faktiskt surfa in på felsms.com, riktigt rolig sida. Man kan få sig en hel del goda skratt när man läser om allas misstag. Jag har faktiskt ett sms som skulle passa in bra där.

Till: Mamma
SMS: Hej! Jag är jätte full och ska ringa dig men du svarar inte. Ringer dig nästa gång när jag är full!
Svar: Inget. Hon ringde upp senare och jag fick en rejäl utskällning

Förklaring: Jag skulle skicka till min bästa kompis Louise. Jag var 17 år då och bodde i USA och tänkte att det kunde vara roligt att ringa henne. Veckorna innan hade jag åkt fast rejält för lite skit så min mamma var inte imponerad när jag drog förklaringen "jag fick det sms, skulle vidarebefodra det till Louise men det kom fel". Tur att vi var på olika sidor av jorden!



Har ni något bra tips på vad man kan göra när man har tråkigt vid datorn?

11:40

Det var ett tag sen jag körde en sån här så tänkte göra det nu!

Ditt namn:
Denise Larsson
Längd: 155 cm
Vikt: 47 kg skulle jag tro
Spelar du något instrument: Nej, men jag spelade piano när jag var yngre. Antar att jag inte var så bra eftersom min lärare tyckte att jag borde sluta.
Vem vet mest om dig: Crille och Louise
Vad vill du ha just nu: Vår, pengar, studenten, nya kläder och en resa till Thailand
Vilka sjukdomar har du: Allergisk mot gluten
Fobier: Typ småkryp och allmänt äckliga saker.

Känner du en snygg kille: Min pojkvän är snyggast!
Har du körkort: Nej jag är alldeles för lat på den fronten.
Åsikt om jultomten: Min syster klär sig bra som tomte
Vill du gifta dig: Ja. Jag ska ha ett stort brollop!
Tycker du att du är attraktiv: Nej.
Din hårfärg och frisyr: Ganska alldaglig, brunt långt hår som mest hänger där. Jag behöver klippa mig!
Skolväska just nu: Vanlig datorväska

Har du glasögon: Nej
Hur ser din plånbok ut: Enkel svart, borde köpa en ny snyggare.
Favorittv-program: Ser inte på tv.
När ska du festa nästa gång: På min 20års dag kanske?
Vad köpte du senast: Oj, minns jag inte. Tror det var en tröja från hm
Har du bil: Nej.
Hur mycket pengar har du: Inte mycket, tur att lön och studiebidrag kommer på torsdag.
Hur svarar du i telefonen hemma: "Denise"
Senast kramat: Älskling
Vem sov du hos senast: Pojken
Stjärntecken: Vädur
Ögonfärg: Bruna

Kroppsform: Normal skulle jag tro?
Kall favoritdricka: Vatten
Varm favoritdricka: Chai latte
Alkoholhaltig favoritdricka: Det är nog en vanlig enkel cider
Säger ofta: Har inget speciellt som jag säger ofta
Saknar du någon: Louise
Du fikade senast: Länge sen, runt julen tror jag
Senast sedda film: Beer league

Hur känner du dig nu: Fortfarande väldigt trött efter att älskling väckte mig
Kan du laga mat: Jadå, fast lagar mest när jag är själv. Har en tendens att bli nervös när jag ska göra det med andra och håller mig mest i bakgrunden.
Vad pluggar du: IT-Media. Ska fortsätta studera till projektledare sen
Vad tycker du om fötter: ÄCKLIGT! Hahah
Är du smart: Nej, inte direkt
Snarkar du: Nej.
Är du aktiv i skolan: Ja det är jag, tycker om skolan!
Är du kär: Väldigt mycket!


Bilden är ifrån förra våren.

tänk om det var vår


En fluga surrar i älsklings fönster och jag sitter och drömmer om att snöovädret ska ta slut och det ska bli vår.

tidig lördag

Godmorgon alla! Jag är supertrött, älskling kunde inte sova så han väckte mig vid åtta imorse. Klockan är bara tio på en lördag och jag har redan ätit frukost. Nu ligger jag i sängen och ser på Halv åtta hos mig, den här veckan har dom varit i Kalmar. Crille är ute och skottar taket vilket gör mig lite nervös.

Elin åkte ur Let's Dance igår, riktigt tråkigt. Otroligt att Gudrun fortfarande är kvar. Nu håller jag mina tummar hårt för Willy, han är helt underbar! Tror faktiskt han har stor chans att vinna eftersom han är en sån stor publikfavorit.

Vi ska inte glömma att Sverige vann igår också med 4-2, riktigt bra!

Sverige - Vitryssland


..och Sverige leder redan matchen med 2-0 mot Vitryssland, underbart! Tittar ni?
NU JÄKLAR TAR VI DOM!

magtröjan gör comeback!

Nu till våren och sommaren gör magtröjan comeback. Vad tycker ni om det? Jag tycker det är jätte snyggt om man har rätt kropp för det och självfallet väljer en snygg modell. Själv känner jag inte att jag kan bära dom tröjorna men får ligga i sten hård träning så jag blir redo för det!


Tyra la ut den här bilden på sin blogg för någon dag sen, tycker hon passar väldigt bra i tröjan!


Riktigt snyggt linne från Monki!

Vad säger ni, magtröjans comeback, hiss eller diss?

fredags mys

Sitter hemma hos älskling nu och ser på Beer league, rätt okej film. Jag fick sluta tidigare från engelskan idag så stack till gymmet och tränade och åkte sen hem till älskling. Vi har redan börjat fredagsmyset, tyckt i oss choklad och glass. I kväll ska vi se när tre kronor spelar, vi hoppas på vinst! Självklart håller jag koll på Let's dance också. Hoppas Elin klarar sig en vecka till, men det borde hon! Vad ska ni göra ikväll?


dryg engelska lektion

Mitt humör sjönk under lunchen vilket resulterad i att jag känner mig rätt grinig nu. Sitter på min engelska lektion och ska skriva en "Critical review" om filmen The Prestige som vi såg förra veckan. Filmen var både tråkig, dålig och rörig och jag minns inte så mycket vilket gör att uppgiften känns smått omöjlig. Är det något jag har svårt för så är det att se filmer som jag tycker är dåliga och sen koncentrera mig. Filmen vi såg fick mig mest att vilja springa ut över ett stup! Jag är mer typen som gillar super tjejiga eller romantiska komedier.

Har jag föresten berättat att det går massor av IT elever i min engelska klass som är väldigt högljuda och störiga? Nåja, ska ta upp hörlurarna nu och dra på lite Winnerbäck, är fortfarande på det humöret. Det känns bra.


Hur som helst, någon som har sett den, någon som tycker den är bra?

Starbucks i Sverige!

Nu har vi äntligen fått Starbucks i Sverige, fast bara på Arlanda och tur är väl det. Skulle det finnas här skulle jag nog dricka det lite för ofta och bli jätte tjock, för det är inte dirket nyttigt. Jag är en Starbucks nörd och älskar det, drack det jämnt när jag bodde i USA. Nu får vi hoppas på etablering! Fast Starbucks slår inte det svenska kaffet, men duger väldigt bra när man är godissugen!


Starbucks i Berlin

seg morgon

Jag var grymt seg imorse. Det tog mig nästan en timme att duscha och blåsa håret. Tog även god tid på mig att äta fukost men sen fick jag skynda mig för att hinna med allt annat. Det tog sin lilla tid att gå till skolan också eftersom dom självklart inte hade plogat. Det hinner nog smälta bort innan dom gör det!


den där jäkla snön ska ha stryk

Den där jäkla snön, att det aldrig slutar snöa. Jag blir galen! Jag kommer att få pulsa mig fram till skolan imorgon för Kalmar komun är kassa på att ploga, helt värdelösa är dom. Jag borde nog slå dom, får ju blöta fötter. Kan inte bara våren komma någon gång? Alicia sparkade på snön när vi var ute med Snobben och sa "Jag vill inte ha mer vinter, jag vill ha sommar så jag kan plocka vackra blommor till mamma". Håller med. Smart 5 åring det där.

Nu ska jag sova och drömma om någon varmplats någonstans. Ni får sova så gott!


ikväll njuter jag till winnerbäcks musik

Jag är en riktig Lars Winnerbäck tönt och kan sitta och lyssna i timmar utan att tröttna. Ikväll är en sån kväll där jag spelar låt efter låt och bara njuter. Jag skulle vilja gå på hans konsert den 25 juli i Borgholm, har missat honom två år i rad så skulle vara kul att gå i sommar. Sommar och Winnerbäck kan ju inte bli så mycket bättre, håller ni inte med? Ligga i slottsparken med lite gott att äta, pojkvännen och vänner, då njuter jag!


det är hemskt

Något som jag har svårt för är när jag klickar mig in på bloggar till tjejer som är runt 11-12 år och man ser hur de har lagt upp bilder där de försöker vara sexiga eller där de är packade och står med en spritflaska. Det är bara så FEL, dom är ju bara barn? Herregud, när jag var så gammal så satt jag hemma hos Louise och spelade super smash och visste nog inte ens vad sex eller sprit var. Det är läskligt hur fort allt skit sjunker i ålder. Dom ska leka med barbie och inte supa sig fulla. Skrämmande. Det var bättre på min tid! Haha, nej kanske inte för folk söp då med, men inte lika många som nu. Nej nu ska jag sluta att vara moraltant, men tråkigt är det att se att allt börjar så tidigt. Ungarna får ju inte en chans att vara barn.



En sista sak bara, ni som langar till dom, vad fan tänker ni med?

jag vill ha en hund.

Jag är proppmätt! Pappa gjorde en riktigt god kycklingsallad idag igen, tror han har fått dille på det. Tur är väl det, jag älskar sallad! Nu ska jag smälta maten lite och sen plugga historia. Ska ta och slänga in en tvätt också tror jag.

Just nu ligger jag och segläser bloggar och kollar på hundar. Jag är så sjukt sugen på att skaffa en egen hund, speciellt efter idag när Stina tog med sig sin. Den är grymt söt. Dock vet jag att det kommer ta flera år innan jag har tid för en egen hund, lite tråkigt men så är det. Fast det är väl tur, skulle aldrig kunna välja en ras så skulle säkert köpa 10 stycken! Vad skulle ni vilja ha för ras?



Jag tycker dom här är väldigt fina!

Tävling

Både Kenza och Blondinbella har en tävling där man har chansen att vinna en bärbar dator och ett mobilt bredband från telia och jag är i behov av en dator så jag tänkte passa på att vara med!


Jag skulle vilja vinna tävlingen just på grund utav att jag är i behov av en dator. Jag är studerande och har alltså inte så mycket pengar till att köpa en egen bra dator. Till hösten söker jag högskolor som kräver dator och det skulle kännas skönt att ha en och slippa tänka på ytterliggare lån för en dator. Skulle bli jätte glad om jag vann!


jäkligt stressig morgon

Hej alla, hur mår ni? Jag vet att min uppdatering har varit jätte dålig men har inte haft tillgång till någon dator och så har jag försökt att hålla mig  borta från datorn eftersom jag har haft migrän. Men nu är jag hemma och har min dator igen!

Min morgon började idag med att jag blev ytterst sur då KLT är förjäkliga och bussen körde för tidigt så jag missade den. Det resulterade i att älskling och jag fick springa som galningar upp till stora vägen för att jag skulle hinna med den andra bussen. Vi hade tur och den var sen så jag hann. Tur att jag har en sån snäll pojkvän som hjälper mig!

I övrigt har jag itne gjort så mycket mer idag än att hämta Crilles klocka och kollat lite på stan. Hittade som vanligt massor jag vill ha. Nåja, fyller snart år och då får jag lite pengar! Vad har ni gjort idag?

I stormens öga

Min morgon började med ännu en migrän. Så jag sjukanmälde mig och la mig igen. Kände mig dock piggare fram åt lunch så jag gick till skolan på dom sista föreläsningarna och lyssnade på Hyper Island. När vi hade slutat gick jag ner på stan och lämnade in Crilles klocka på lagning, sen tog jag bussen hit till Öland!

Nu har vi precis sett på den "nya" Beck filmen, I stormens öga. Har velat se den länge se det var kul. Har ni sett den? Jag tyckte den var bra, men inte den bästa kanske.



fail på tv4

Känner mig helt utmattad fortfarande efter att ha haft migrän idag så ska ta och krypa ner i sängen nu. Imorgon har vi framtidens dag i skolan så vi har inga lektioner. Istället är dagen fylld med föreläsningar med bland annat arbetsförmedlingen och Hyper Island. Blir nog en rolig och intressant dag!

Blir nog inte så mycket bloggande imorgon. Tar inte med mig datorn till skolan och åker till älskling direkt efter gymmet. Så att ni vet!

HAHAHA, det här är lite off track men någon som såg på tv4 nyheterna nu vid 22? Blev en lite fail där under ett av inslagen. Lite små kul. Förlåt för det totala hoppet. Ni får sova så gott så hörs vi imorgon.

fetisdagen!

Jag tror inte att det har ungått någon att det är fetisdagen idag? I skolan serverade de semlor på lunchen och det gick även att köpa i fiket. Har ni ätit någon semla? Jag tog bara några tuggor av min. Tål inte gluten och tycker inte om mandelmassa. Men är det semeldagen måste man i alla fall smaka på en semla!


Hur tycker ni om era semlor? Vill ni ha sylt, mandelmassa eller vaniljkräm? Jag äter alltid med vaniljkräm, klart godast. Fast dom flesta här nere i Kalmar har aldrig smakat det. Konstigt, det som är så gott!

vill ha.


Ibland är habegäret lite för stort.

migrän

Jag känner mig helt mörbulta efter att ha legat hemma med migrän. Mamma och pappa fick hämta mig från skolan runt två tiden och sen dess har jag legat i sängen. Migränen har avtagit nu men är öm och tung i huvudet. Känns fruktansvärt drygt att ha fått det idag, jag som ville plugga. Migrän är verkligen det västa som finns. Har ni haft det någon gång? Jag började få det när jag var runt 11 år. Då hade jag det ganska frekvent, ungefär 1 gång i månaden. Sen i nian började det avta och bli en gång i kvartalet. Nu får jag det ungefär en gång i halvåret.


första världskriget med kaffe och en blå sked

Kate Perry - I kissed a girl dunkar i öronen medans jag jobbar med första världskriget. Seth bjuder på kaffe och jag har en blå sked. Det går riktigt bra helt enkelt. Större delen av klassen förstår inte första världskriget över huvudtaget, jag förstår inte varför? Vädligt simpelt. Känner mig nästan smart. Nu ska jag trycka näsan i boken igen och skriva som en galning, kanske kan bli klar idag.


ekonomi är inte min grej.

Samhällsekonomi nu. Jag för står lite faktiskt, dock känns vissa saker lite krånlig. Jag blir alltid lite små sur när jag inte förstår. Jag har lätt för mig i skolan och tycker därför inte om när det går emot mig. Fast det är väl bra ibland, då får man en utmaning!



We are the world


We ar the world, för de olycksdrabbade i Haiti.
Jag älskade den första och tycker lika bra om den här.
Den ger mig gåshud.

OS GULD!



Underbart, OS GULD! Chartlotte Kalla tog guldet i 10km fristil.

mer än mätt

Jag har kramp i magen, är så himla mätt. Sitter i soffan för att smälta den lite. Tror jag ska ta och ringa min pojke för han svarar inte på msn. Sen ska jag bara slappa här i soffan med familjen. Inte allt för ofta man har tid för det. Hoppas min magkramp går över snart, jag är törstig men jag tror inte jag får ner någon dricka..


Det är verkligen supergott med ostkaka!

efter ett hårt träningspass är man värd en god middag

Känner mig skönt tung i kroppen efter ett hårt träningspass. Chris kom förbi och såg mig i gymmet och blev glatt överraskad över hur mycket starkare jag hade blivit sen vi sist tränade. Jag fick massor av beröm och en annan tjej i gymmet talade om att hon brukade se mig och att hon ville bli som mig sen? Haha, alltid kul. Jag som tycker att jag är svag. Fast starkare har jag blivit, det känns jätte bra!

Nu väntar jag på middagen. Har begärt pasta fyra ostar med bacon, supergott! Till efterrätt blir det ostkaka. Underbar måndagslyx. Ibland får man unna sig. Min mage kurrar av bara tanken på maten. Åh, nu får dom skynda sig!


Det här med att ta kort i en spegel, det är verkligen inte mig grej! Hur som helst, mina myskläder innan träningen.

bara för att redovisningen gick sjut bra

Redovisningen gick toppen! Så skönt att ha den överstökad. Kritiken vi fick var riktigt bra, jag känner mig jätte nöjd och stolt. Tur att jag och Maria redovisar bra tillsammans. Jag börjar bli riktigt säker i min redovisningsroll och känner mig mer och mer säker på att jag skulle bli en sjukt bra projektledare. Nu får jag hoppas att jag kommer in på Hyper Island eller Bergs School of Communication.


Lite så här glad känner jag mig just nu!

speed dating på John Bauer

Idag firar vi alla hjärtans dag på skolan! Eventgruppen har gjort riktigt fint. Jag skulle ha varit med i fredags och pyntat men hade inte tid. Hur som helst så är skolan fixad i kärlekens anda och det blir nog en toppendag. Just nu pågår det speed dating i fiket, riktigt roligt! Jag agerar fotograf under dagen och ska se till att det kommer upp lite bilder på JBKalmar sen. Men ni får en liten förhandsvisning från vår speed dating!






Vad tycker ni om speed dating? Tycker ni att det är ett bra sätt att träffa en partner på?

redovisning, hur fan ska det gå?

Är det inte typiskt. Idag ska vi ha en stor redovisning för två av våra lärare och en kille från en reklambyrå här i Kalmar. Tror ni inte att våra bilder är borta och allt skiter sig? Riktigt irriterande. Sen sänder Maria radio idag, eftersom vi firar alla hjärtans dag i skolan idag. Så vi har inte direkt någon tid till att öva heller. Jag blev väldigt grinig över allt så dom få minuterna vi hade försvann. Nåja, det är bara att kliva in med självförtroende och göra det bästa av det. Berättar väl sen hur det gick, redovisar vid kvart i elva.

hoppas ni har en fin dag!

Det är inte alla som har råd att lägga massa pengar på alla hjärtans dag och det är inte det viktiga heller. Dagen går ju ut på att visa sina älskade att man verkligen tycker om dom! Tänkte ge lite små tipps på vad man kan göra istället.

Baka eller laga mat!
Jag tycker det är jätte mysigt och det kanske inte är allt för ofta som man har tid att göra det tillsammans. Ta tillfället i akt att baka kärleksmums eller något annat gott!

Ta ett varmt bad!
Tänd ljus, tappa upp ett varmt bubbelbad och kryp ner tillsammans. Väldigt romantiskt och mysigt.

Ge varandra massage! Finns det något bättre än att få massage? Turas om att ge varandra massage, alltid lika uppskattat och härligt.

Gör fina kort! Är ni pyssliga, som jag verkligen inte är, så kan det vara roligt att göra ett fint kort. Mycket mer uppskattat än ett köpt kort om du frågar mig.

Finns massor utav saker man kan göra, använd er fantasi. Det spelar ingen roll om dagen spenderas med en partner eller vänner. Den är till för att vara med dom man älskar. Innan jag blev tillsammans firade jag alltid med min mamma som varje år gav mig något otroligt fint. Har sparat nästan allting! Hoppas ni har en fin dag!


Nu ska jag pussa på Crille och hoppa i duschen!

alla hjärtans dag!

God morgon allihopa! Har ni sovit gott? Jag har vaknat flera gånger men har sovit rätt så bra i alla fall. Har drömt att jag och älskling var utomlands och bodde på en underbart fin båt. Jag var lite grinig när jag vaknade och insåg att det bara var en dröm och att jag inte alls var brun. Sen insåg jag även att det var kallt och vinter utanför. Nåja, det är alla hjärtans dag idag och jag har min underbara pojkvän att mysa med!

Hur ska ni fira alla hjärtans dag?

nu jävlar ska vi ta os guld igen!

Jag brukar i vanliga fall inte se så mycket sport på tv, jag är rätt ointresserad faktiskt. Men just vinter OS tycker jag om att titta på, speciellt hockey. Jag har alltid älskat hockey, när jag var yngre gick jag rätt ofta med kompisar eller pappa. Det var något speciellt att vara där och heja på, även om Mora nästan alltid förlorad. Synd att inte en enda match under os går under en vettig tid. Får se repriserna på webbtv. Man måste följa Tre kronor. Vårt damlandslag leder just nu!



inget fynd i Växjö inte.

Min dag började med en tripp till Växjö med mamma, pappa och Alicia. Tanken var att jag skulle köpa en balklänning på en bröllopsaffär där som hade utförsäljning men jag hittade ingen som var fin eller som passade. Nedrans att alla 32or ska gå åt fort. Får se om jag hittar någon på nätet istället. Det var trevligt att ta en tur med familjen i alla fall!

Nu har jag nyss kommit hem till älskling! Vi får se vad vi hittar på, blir nog att ta det lugnt i alla fall, se lite film och nöta tvspel. Dock får jag alltid stor stryk, men jag överlever det. Vad ska ni göra ikväll?



dags att sova snart

Jag sitter på Alicias rum och är jätte trött. Hon spelar hästspel och jag vill sova. Ska upp ganska tidigt imorgon och åka till Växjö med mamma och pappa. Kommer nog bli mysigt! Sen åker jag hem till älskling. Förhoppningsvis har stormen lagt sig då. Har in överlevt stormen? Kändes som om jag skulle blåsa bort när jag var ute!

Nu ska jag snart borsta tänderna och krya ner i sängen och förhoppningsvis få en god natts sömn!

mumsigt värre

Vi såg en sjukt tråkig film idag på engenskan. Kommer inte ens ihåg vad den hette. Hur som helst så var den dålig och jag fattade inte mycket. Det var inte språket utan själva handlingen som var konsigt. Får se hur det går att skriva en argumenterade text om den nästa vecka.

Nu sitter jag i soffan. Har tränat och ätit gott. Fryser som bara den och är glad över att inte vara ute i den dumma stormen. Fy vad jag längtar tills vintern är över. Det börjar bli lite för mycket nu. Hur som helst. Ikväll är det Let's Dance, hoppas det går bra för Elin och att hon får stanna, även Willy!


Pappa gjorde supergott vitlöksbröd, avokado och räkröra!

maaat

Snart är det mat och jag är jätte hungrig. Synd att det är köttfärslimpa. Kanske finns något annat? I eftermiddag ska vi se film på engelskan, håller tummarna för att jag inte somnar. Får hoppas att det är en bra film. Har med mig några chokladbollar i alla fall! Ska springa ner till gymmet efter det och sen hem till älskling. Har inte sett honom sen i tisdags morse så längtar ihjäl mig nu!


ufff, tråkigt.

amerikanska revolutioen kan pilla sig i rumpan.
jag ska slå lite på Seth för han ger mig en dryg uppgift.
historieboken kan vi elda med.
jag är inte alls sugen på att skriva.

ett glas juice på det.

ge mig fest



Åh, jag är så festsugen, har inte varit uten sen JULDAGEN! Evigheter sen dess. Önskar jag hade pengar så jag kunde gå ut. På min 20 års dag smäller det, då ska jag ut och dansa gärnet. Tills vidare nöjer jag mig med att peppa till i min soffa med lite skön musik.

baka liten kaka!

Nu har jag bakat chokladbollar med Alicia, vi är mästerbagare! Dom blev grymt goda och för att inte tala om mättande. Åt två och det känns som om min mage ska spricka. Fast det kan vara all sallad som jag åt också. Jag är ett riktigt matvrak. Känns lite dumt med chokladbollar idag, får äta mindre i helgen. Sommaren är snart här så man får vara lite på sin vakt med vad man sätter i sig. I alla fall jag. Hur som helst, dom blev goda och jag är mer än mätt.

Mamma frågade lite tidigare idag om jag vill göra en rolig sak i helgen. Kan inte berätta vad det är än, ni får veta på lördag. Det kommer bli toppen! Måste komma ihåg att få med kameran då så jag kan visa er!


Bilden är från när jag och älskling bakade chokladbollar.

städat och fint, fy vad bra jag är!

Nu har jag varit jäkligt duktig och fixat på mitt rum. Alicia har hjälpt mig massor också. Vi är ett riktigt dunder team. Nu är det fint och mysigt här igen. Alltid lika skönt att få det städat. Jag avskyr när det är stökigt och ändå är jag en riktig slarvmaja. Jag slänger kläder överallt som en galning och tidningar samlas på hög lite här och var med några damråttor. Men NU är det fint. Synd att jag inte har några gardiner bara.. Det får vi lösa.


Lite mysigare blev det i alla fall!


Min lillasyster är världens underbaraste, som hon säger så är vi bästa kompisar!

jäkla bibliotek.

Jag gick till bibblan idag efter lektionen för att lämna tillbaka några böcker och för att låna om Catcher in the Rye. Men det gick inte eftersom någon hade reserverat den. Tycker det är lite dåligt. Man borde få låna om boken tills man är klar. Eller i alla fall en gång. Så jag blev måttligt sur. Får den i slutat av mars nu nästa gång. Väldigt dåligt.

Hur som helst, lektionen idag var okej. Tycker inte om religion som ämne men lärare är bra och gör det roligt. Vi studerar hundisim just nu. Ibland känns det skönt att vara ateist.

Nu ska jag vara duktig och städa mitt rum.

11 februari

Jag förstår inte hur jag kan vara trött, har sovit 10 timmar inatt. Det borde väl ändå räcka. I och för sig så är jag alltid trött, hur mycket jag än sover. Hur som helst så sitter jag och roar mig med den amerikanska revolutionen. Suttit och läst i båda mina böcker och ska nu börja skriva. Får se hur mycket jag hinner, ska snart fixa mig och laga lunch. Sen blir det skola och religion.


att vakna glad är bäst

Gud vad kul det är att se att läsarantalet hela tiden ökar, vad glad jag blir! Hur mår ni? Jag vaknade på strålande humör, trots att byggarbetarna väckte mig på min enda sovmorgon. Tror jag ska ta med Alicia ner och göra en god frukost nu så vi hörs lite senare!

musse pigg på spanska

Alicia tittar på Musse Pigg på spanska? Jag undrar om hon tror att hon förstår vad dom säger. Rätt lustigt med barn, dom bryr sig verkligen inte vilket språk det är. Fast finska tycker hon inte om, tar man det skriker hon nej. Rolig unge hon är alltså. Hon fick pappas gamla dator igår och var överlycklig över att få skriva på tangentbordet. Hon spenderade hela kvällen med att tacka mamma för det och tala om för mig att man måste FRÅGA om man ska låna hennes dator. En fördel om hon själv gör det.. Nåja, lillskiten är ju bara fem. Plus att hon är söt och kom med apelsin till mig nyss. Det tackar vi för!




Fredrik och Göran, lika som bär?

Vi pratade mycket om epos idag på Svenska C lektionen och analyserade en bild av Fredrik Reinfeldt där han var med på omslaget av Cafe. Någon påstor att han försöker eller ser ut precis som Göran Persson. "Utan mangen då" sa jag. För Göran är fet, det går inte att förneka. Blev lite sura miner då, men vadå, det är ju bara uppenbart? Tycker inte jag sa något olämpligt.



Vad tycker ni?

dags för kvällsstudierna

Nu har jag svullat i mig mat, varit duktig och gått en vända i snöovädret med hunden och dragit på mig mjukiskläderna. Känner mig lite smått duktig och nöjd. Dags för historieboken att åka fram. Amerikanska revolutionen till kvällens ära. Kanske borde göra mig en kopp kärlekste?


lagomt sliten efter träningen, men det funkar!

ge mig maaat!

Min psykologilärare fick precis klassen att säga "Jag är en alien men söt som en gris". Lite smått lustigt kanske?

Jag håller på att dö av hunger, så jag väntar på att få gå på lunch. Är klar med alla uppgifter så tycker att vi borde få gå nu. I eftermiddag har jag svenska c, underbart ämne med min favoritlärare Anna! Svenska C och Mediekommunikation är mina absoluta favoritämnen och båda är med Anna. Hon är en riktigt bra lärare och en underbar människa. Ibland undrar jag hur jag skulle orka skolan utan henne. Efter skolan ska jag springa ner till gymmet och träna, sen ska jag hem och fira mamma som fyller år!



psykologi

Just nu sitter jag i psykologisalen och fryser. Det är alltid så rysligt kallt i vår skola, dom borde göra något åt det. Tur att jag har en varm jacka som jag kan värma mig i. Idag ska vi gå igenom terapi eller något liknande. Jag tycker psykologer kan vara rätt dryga. Dom mot säger allt man säger. Nästan i alla fall.


lite tips vid sötsug!

Ligger här och är väldigt sugen på godis. Vet att vi har massa rollokola nere i köket, men det är vardag så jag tänker låta bli. Jag tycker det är bäst att avstå från godis på vardagar, då skapar man sig lättare en sund livsstil och det gör inte lika mycket om man äter onyttigt på helgen. Dock är jag en godisråtta så kan ha svårt för det i alla fall.
Tänkte dock tipsa om lite saker som jag äter när sötsuget faller in!

Vindruvor, ungefär en klase. De stillar sötsuget bra då det är rätt mycket socker i dom med. Dock inte lika illa som det i godis.
Nötter, fantastiskt gott och nyttigt. Så länge dom inte är rostade och saltade. Dom ska man passa sig för.
Smoothie, väldigt mättande och gott! Ska dock inte göras med bravojuice eller liknande. Väldigt mycket socker i det. Pressa egen juice istället! Sen använd er fantasi och använd er av frukter och bär, helst färska. Fast så här års får man ta frysta.
Kaffe, vill ni vara väldigt nyttiga så undvik både mjölk och socker. Jag har dock svårt att dricka utan mjölk så det får alltid bli en skvätt.

Är sötsuget helt oemotståndligt och ni måste ha något, kör på mörk choklad, minst 70%. Det är inte allt för onyttigt och oftast kan man inte äta allt för mycket om det är mörk. (Förutom jag som älskar mörk choklad och lätt trycker i mig en kaka på 5 minuter)

Mitt bästa tips är dock att äta regelbundet, då kommer oftast inte sötsuget!


En smoothie jag gjorde i våras!

håll tummarna för mig

Känns om om jag håller på att bli sjuk. Kroppen är tung, värker och näsan börjar bli snorig. Får hoppas att det inte bryter ut. Har inte tid med att vara sjuk. Det skulle inte förvåna mig om jag blir sjuk, har inte varit det sen höstlovet 2008 och det var ju ett tag sen. Nu är det verkligen förkylningstider och för att inte tala om vinterkräksjukan. Nåja, vi håller tummarna för att jag klarar mig!

Min dag blev inte som jag planerade vilket gjorde mig lite ledsen. Tog en tur med pappa och handlade lite och vi hann prata lite. Alltid skönt. Jag håller mina tummar så dom blir blå i hopp om att allt ska gå som jag vill och att jag ska lyckas med allt som jag vill. Håll tummarna ni också är ni snälla!

you better work.

Sitter och småsegar med uppgiften i historia. Är inte alls på humör att plugga egentligen. Fast lika bra att köra på och få det gjort. Snart är det rast och då blir det kaffe. Eller, kanske bara ska köpa en frukt? Lillasyster och jag ska gå på stan idag och titta lite, köpa present till mamma och fika. Ska även hjälpa henne med första världskriget, vilket passar bra eftersom jag också studerar det i historian just nu. Vi ska plugga över en fika, ser fram emot det jätte mycket! Länge sen vi gjorde något nu.


vad livet ska vara krångligt ibland.

Ibland känns saker och ting lite hopplöst. Har precis haft ett möte med Anna, studievägledaren på skolan, om vilka skolor jag ska söka. Vi har kollat som galningar och det enda som känns rätt är Hyper Island och Bergs School of Communication. Båda är ruskigt svåra att komma in på och Bergs kostar dessutom 130 000kr för ett år. Ska masa mig till Biblioteket och söka stipendier som en galning. Jag känner mig ruskigt petig när jag bara hittar två skolor. Men vad ska man göra? Bara dom som känns riktigt bra och rätt. Tror jag ska boka ett möte med min bank också. Titta lite på lån, räntor och sånt. Ibland önskar jag att jag var rik! Jag vill så gärna komma in på en av dom skolorna men det känns rätt hopplöst, lite som att finna en nål i en höstack.


Lite så känner jag mig just nu.

denna eviga kyla

Kom precis hem till älskling och är helt nedkyld. Satan vad kallt det är ute. Jag har ju sagt att det är dags för vår nu, varför lyssnar ingen på mig? Nästan lite irriterande! På onsdag var det tydligen dags för en snöstorm igen. Längtar vi? Nej verkligen inte.

Jag hade en väldigt trevlig lunch med tjejerna i klassen idag. Mycket skratt och prat om studenten blev det. Gud vad jag längtar! Hann med rätt mycket på eftermiddagen och så blev det en sväng på gymmet. Riktigt skönt! Nu hoppas jag på att jag tinar upp snart. Mina fötter värker för att dom är så kalla. Usch!

time for lunch

Nu är det snart dags för lunch. Jag har haft lite halvsvårt att jobba idag faktiskt,varit väldigt okoncentrerad och mest kollat på bilder. Men nu i slutet har jag fått ganska mycket gjort ändå. Blev lite irriterad nyss när jag hörde att det skulle vara fish n' chips till lunch men det var visst inte idag. Som tur är. Förstår inte varför man serverar så onyttig mat i skolan? Hur kan dom tro att man ska få i sig rätt näring och orka jobba på det? Nåja, idag är det korvstråganoff med ris och det duger för mig. Får oroa mig över skräpmaten senare!


coffe and work

Skulle uppdatera imorse men datorn laggade så det blev inget med det. Hur som helst drömde jag en jätte läskig dröm inatt, så jag vaknade och var jätte mörkrädd. Fick lov att tända och lugna ner mig med Sofis mode! Tänk vilka under en modetidning kan göra.

Nu sitter jag på lektion i medieproduktion/kommunikation med min kaffe och fixar inför nästa veckas presentation. Vi ska redovisa våra gerillakampanjer för Wilson Production, ska bli jätte kul! Alltid trevligt att få träffa riktigt bransh folk. Tur att jag har jobbat med Maria, vi presenterar väldigt bra ihop!


you're gonna go far kid

Nu är jag hemma igen. Ligger i sängen med min lillasyster som är jätte förkyld. Hoppas att hon inte smittar mig. Ska snart ta och bortsa tänderna och sova. Lika bra att komma i säng tidigt om man ska orka upp imorgon. Blir skola, träning och hem till älskling.



Jag avslutar kvällen med The Offspring innan jag och lillfisen ska se på Shrek! Godnatt!

Lazy sunday

Idag är en riktig segdag. När det är så pass tråkigt väder som det är idag tappar jag verkligen lusten till att göra något. Jag behöver vår känner jag, så jag vaknar till liv igen. Då är söndagarna mysiga dagar då man går ut med kameran, tar en korg med godsaker och bara strosar runt i solen och njuter. Jag får håla ut ett litet tag till!


oldies

Älsklings grafikkort krånglar så jag tänkte slänga upp några gamla bilder medans han fixar det.


Jag såg ut som en pojke när jag var liten. Till vänster om ni inte redan listat ut det.


Jag hade även väldigt fula kläder och en egensydd nalle som hette Håkan. Tröjan fick jag faktiskt när jag var modell för busiga barn. Gräslig.


Jag har haft en period när jag var fjortis och tog massor av cam bilder


Jag har varit blond, ful och tjock när jag bodde i USA. Har vägt hela 72 kg på mina 155 cm.


Jag har lekt i Torsås med Johannatösen. Herregud vad bra vi var.


Jag och Johanna har till och med åkt skridskor.


En gång i tiden var jag nästan smal


Jag har fått världens bästa pojkvän och träffat mycket trevligt folk som jag saknar


Nu är jag snart 20 ser fortfarande ut som en bäbis och nog fortfarande lite fjortis. Men jag trivs ändå!

20:53

Nu ska jag och pojken mysa och se på film. Ska bara springa ner och borsta tänderna lite snabbt.  Hoppas ni får en trevlig lördaskväll, det ska vi ha i alla fall!

melodifestivalen är skit

Så, melodifestivalen börjar ju ikväll. Tänker ni titta? När jag var yngre var jag ett riktigt fan av melodifestivalen. Jag och Louise bunkrade alltid upp med massor av gott och tittade tillsammans. Sen av tradition var vi alltid hemma hos henne när Eurovision Song Contest gick av stapeln. Nu mera tittar jag aldrig. Tycker det har blivit så dåligt, det är helt enkelt för mycket. För många deltävlingar, för många andra chanser och för konstiga röstningar. Det var bättre förr helt enkelt. Gud vad gammal jag känner mig när jag säger så! Men håller ni inte med mig? Nu är melodifestivalen bara skit. Sen blir det ännu tråkigare när alla länderna går ihop också, Sverige vinner ju aldrig. Nej, jag kommer inte att titta iår heller.


Skamligt dåligt.

good morning!

God morgon! Har ni sovit gott? Jag har faktiskt sovit rätt bra. Så känner mig utvilad idag. Vi har precis käkat lunch så nu ligger jag och slöar i sängen och älskling fixar med sin dator. Man måste ju smälta maten!

Igår åkte vi hastigt och lustigt nog hem till Pikels. Dom hade problem med internet så Crille fick hjälpa dom att få igång det. Jag somnade bums när vi kom dit i soffan, var väldigt trött. Blev väckt när vi skulle hem och så somnade jag direkt igen. Ska försöka vara lite mer social ikväll! Hade ni en bra fredag?

Juste, Elin blev kvar i Let's Dance, underbart!

mina vårkänslor väcks till liv!

Gud vilket härligt väder det blev på eftermiddagen. Mina vårkänslor väckets till liv lite. Speciellt när snön droppade! Tänk, våren kanske kommer snart ändå. Vi får hålla tummarna.

Nu är jag hemma hos älskling. Har precis käkat upp deras creps så jag är mätt och belåten. Nu mumsar vi på godis och ska se på film. Det är helt enkelt dags för fredagsmys! Veckorevyn är inhandlad också. Vilken perfekt fredag. Vad ska ni göra ikväll? Ut och festa? Hur som helst så får ni ha det så trevligt!


En bild jag tog när jag gick hem till älskling!

debate time!

Nu har jag ätit, det var inte gott alls. Tur att det fanns ris så jag slapp äta pommes. Nu ska vi snart köra vår debatt i engelskan. Jag är lite små nervös, har inte förberett mig allt för mycket. Men det ska nog gå bra. Har ett tal som jag ska hålla också.


Johanna tyckte iaf om maten!


Jag förstår inte hur folk kan tycka att det här är gott? Tur att sallad finns!


Emmi tyckte också om maten, fast hon var inte allt förtjust i att vara med på kort!

jag hatar snabbmat.

Finns det något jag inte tycker om så är det snabbmat. Jag äter aldrig pizza, har inte gjort det sen jag var 12, hamburgare äter jag bara om det är hemlagat. Kebab och gyros äter jag inte heller. Tror ni inte att det ska bli gyros i skolan till lunch bara för att jag är superhungrig? Jag blir så grinig.. Får ösa på med sallad istället. Jag kan inte för mitt liv förstå varför folk gillar snabbmat? Det är bara vidrigt och man blir fet. Varför vill man ha det i sin kropp? Usch, bort med snabbmaten säger jag bara så får vi en lite smalare och mer välmående värld!

Ha en trevlig lunch nu!


don't stop make it pop

Jag börjar dagen med att peppa till den här låten.


vill ha faktorn är hög

'
Ge mig.
Skor - Scorett
Bustier - Lindex


work out

ÄNTLIGEN, funkar blogg.se igen. Tänk att det alltid ska krångla. Har det krånglat för er också? Det gör mig galen när det gör det. Kanske dags att byta bloggportal? Tåls att tänka på.

Hur som helst. Det blev träning idag, riktigt skönt var det. Puschade mig själv lite extra idag så det kändes riktigt bra. Nu kan jag somna utan någon ångest över den lilla bullen som jag åt idag! Haha. Fast fy mig som äter bulle på en vardag. Hann söka jobb också, får hoppas att jag blir uppringd nu bara. Hade varit skönt.


dags att leka hindu

Blev en sen första uppdatering idag. Har inte orkat ta mig till datorn tidigare. Men nu sitter jag här. Ska ta mig tid att skriva ett CV och åka iväg med pappa och söka lite jobb. Blev inget gym imorse, jag var för trött och lat, så ska försöka ta det i eftermiddag/kväll. Annars får det bli imorgon innan jag åker till Öland. Vi får se!

Trots att jag hade sovmorgon idag så är jag trött. Segade mig hela morgonen och gick till skolan vid lunch och åt. Hade tänkt äta hemma men kom på att det var fisk så jag passade på att gå dig. Älskar fisk! Mamma är allergisk mot det så vi äter det väldigt sällan hemma, därför passar jag på att äta när jag kan! Hade bara en lektion idag, religion. Inte mitt favorit ämne, men läraren är bra. Nu ska jag vara hindu i en vecka, vi får se hur det går!


Känner mig allmänt luffig och hemsk idag med håret snurrat i en knut och mjukiskläder. Men sånna dagar ska man väl också ha?

nej nu ska jag snart ta mitt pick och pack till sängen.

Snart dags att sova. Har sovmorgon tills klockan tolv imorgon men ska gå upp i vettig tid så jag kan gå till gymmet och träna. Blev inte av att jag gjorde det idag. Tänkte käka frukost, kila iväg till gymmet och sen äta lunch i skolan innan religionen börjar. Efter skolan tänkte jag söka jobb, om jag orkar och pappa har tid. Det återstår att se.

Åh, kollade precis ut. Det snöar, IGEN. Snart är vi helt insnöade. Att det aldrig tar slut? Hela stan är igensnöad och det går knappt att komma fram. Nu kommer det bli ännu värre. Suck.. Kommer den eviga vintern någonsin ta slut iår? Det är dags för våren!


Avslutar med en mysig bild jag tog i våras. Ni får sova så gott!

i don't feel too well.

Jag sitter i min soffa och bara funderar. Hoppas på att mitt illamående ska lägga sig så jag kan äta. Mådde inte bra idag så struntade i att träna och åkte hem istället. Så här sitter jag, frusen och illamående. Känner mig usel och har haft en mindre bra dag. Får hoppas att det vänder.



det där jäkla morgonkaffet behövs nu.

Klockan är nio nu så det är dags för kaffe. Väntar bara på att min lärare ska ge oss rast. Känner att det börjar klia i kroppen efter mitt vanliga morgon kaffe. Är lite frusen så det ska bli gott!

Jag har sovit riktigt dåligt inatt. Vaknade helt kallsvettig med ett ryck och hade svårt att somna om efter det. Låg och vred mig hur länge som helst. Så jag är skapligt trött just nu. Mitt humör är inte heller på topp men det ska väl bli bättre. Bara jag får mitt kaffe, om läraren vill låta oss gå snart.


nighty nighty alla!

Jag är grymt trött, både i kroppen och huvudet. Ska ta mig upp till sängen och sova snart. Har sån tur att jag får skjuts till skolan imorgon. Ska bli riktigt skönt. Börjar med Svenska C imorgon också, som jag har längtat! Onsdagar kommer vara toppendagar, först psykologi och därefter Svenska C. Två superkurser. Så bäst att sova snart så man är utvilad.

Ni får sova så gott!

the day's getting better

God kväll! Hur är det med er? Mitt humör är lite bättre och lugnare nu. Älskling var här en sväng, har pratat med Louise och hittat lite jobb som jag kan söka. Läget känns lite mer stabilt just nu. Snart ska jag äta spaghetti (stavas det så?) och köttfärssås, underbart gott! Sen ska jag bara krypa upp i soffan och ta det lugnt. Dagar som denna behövs det. Ska nog skriva ett litet CV också. Mamma och pappa lovade att skjutsa mig på torsdag så jag kan söka lite jobb.

Nu ropade pappa, maten är klar! Vi hörs lite senare, ha en mysig kväll!

all denna jäkla stress.

Idag är en sån här dag när jag känner mig stressad över det mesta. Jag måste fixa ett jobb så jag har råd med allt i vår inför studenten, bal och gud vet allt. Jag måste hitta jobb och bostad i Uppsala, söka utbildningar, hinna klart med allt i skolan, träna och så vidare. Listan kan göras lång. Skulle behöva sätta mig med en kopp the och bara ta det lugnt och fundera. Men när finns tiden till det?! Nåja, det löser sig, det gör det alltid.

Nu ska jag plugga så jag inte spiller någon tid. Blir nog en lugnande kopp kaffe.


åååh, vad jag är glad!

Gud vad skönt det var att träna idag. Efter allt svullande i helgen behövde jag det. Ska ha en nyttig vecka nu och inte äta någon skit. Känns behövligt. Har kommit in i en period nu igen när jag bara blir grinig av att se mig själv så ska skärpa mig med maten lite.

Just nu sitter jag och tittar på lägenheter i Uppsala. Jag är så grymt pepp på att flytta dit. Måste bara lösa allt med jobb och lägenhet. Någon som bor i Uppsala som har lite tips? Det kommer bli grymt härligt, jag, älskling och en stor stad. Känns som en dröm faktiskt! Går allt som jag vill blir det flytt strax efter studenten. Jag får fjärilar i magen bara jag tänker på det!


det gick toppen!

Redovisningen gick underbart bra, jag är grymt nöjd med mig själv. Jag har lärt mig så mycket de senaste åren och verkligen blivit bra på det jag gör. Känns roligt att jag vet vad jag vill bli och jag tror verkligen att jag kan ta mig dit. Billmark, min huvudlärare i media, är dock förvånad över mitt kariärsval. Han tycker att jag är en väldigt duktig grafiker och trodde mer på att jag skulle åt det hållet. Jag kan inte hålla med honom utan tycker att projektledare passar mig bättre. Men visst kan jag göra lite grafiskt om det behövs!

Nu ska jag lyssna på redovisningarna!

första februari

Dags för redovisningen idag och jag är faktiskt inte ett dugg nervös. Känns väldigt skönt faktiskt! Tror det kommer att gå riktigt bra, känner mig väldigt säker på det jag ska säga. Vi får väl se senare idag hur det har gått. Det är jag nervös över, men jag är alltid nervös över betyg så det var inget nytt. Hur som helst, har redan hunnit fixa mig så ska gå igenom min pdf nu och se om jag behöver ändra något. Men det verkar som det ser bra ut!


en flytt kanske

Blev precis klar med min pdf inför redovisningen. Den blev lite halvkass, orkade inte lägga ner så mycket tid på den. Lägger ner mer krut i vad jag ska säga. Tror det kommer bli jätte bra!

I övrigt är jag rätt uppspelt. Har pratat med älskling över msn och det ser ut som att det kommer bli en flytt till Uppsala i sommar. Tror ni jag är glad eller? Få bo ihop med älskling, nära Stockholm och kunna söka massor av bra skolor. Åh, jag hoppas verkligen det går, det skulle göra mig så lycklig! Nu får ni hålla tummarna.


RSS 2.0