GETTING OLDER

Sitter i köket och avslutar dagen med en white russian. Riktigt gott och välförtjänt idag tycker jag. Har jobbat hela dagen och sen slängt mig ut på en lång promenad i kylan med Ewelina. Har riktigt ont i ryggen ikväll så ska snart sova har jag tänkt.

Alicia konstaterade idag att jag snart är 30 år, ska jag skratta eller gråta?

HAVREGRYNSGRÖT + KAFFE = BRA START

Gör en gammal klassiker, börjar dagen på kontoret med kaffe och gröt. En riktigt bra start på dagen. Fast jag är lite ledsen över att inte ha fiberhavregryn. Nåja, vanliga gryn är bättre än ingenting. Längtar tills jag är hemma igen och kan äta min fiberhavregrynsgröt tillsammans med mormors hemlagade äppelmos, MUMS!


PW I KYLAN

Varför lämnade jag mina raggsockor hemma? Jag hade verkligen behövt dom nu. Mina fötter var isbitar efter min powerwalk runt sjön. Är glad över att jag i alla fall knep med mig mig halsduk. Det var skönt att komma ut en sväng i alla fall. Ska snart ut i kylan igen och gå bort till Christian. Dags att vräka ut sig i soffan igen.
För tillfället är jag uppkrupen i soffan och ser på idol. Eller ja, jag ser på juryns kommentarer. Pappa byter kanal vid reklamen och byter tillbaka varje gång precis när dom har sjungit klart. Pappa har skills, helt klart!

I DID IT AGAIN

Ja det är nu ännu en gång konstaterat att jag och kaffe går inte ihop på jobbet. Tog med mig en take away kaffe när jag gick och köpte köttfärs. När jag kom tillbaka ställde jag kaffet vid kassan, gick in i köket och lämnade färsen. Gick iväg för att fixa något, kom på att jag tappat bort kaffet så gick och letade efter det. Hittade det vid kassan, noterade lite för mig själv att jag borde flytta på kaffet för annars skulle jag säkert slå ut det när jag slog på kassan sen. Sprang iväg och fixade med något, såg en gäst vid kassan, sprang tillbaka och slog in samt slog ut kassalådan. Vad händer? Jo mycket riktigt, kaffet flyger ner på golvet och det är kaffe överallt. Bra gjort Denise!

Nu ska jag ut och gå med min syster i vinterkylan. Vi hörs senare.

STORMIGA KALMAR

Gick hem i stormen igår och jag tror det är det som har gjort att jag nu sitter och snorar. Kul.. Pappa kommer snart och då ska jag åka över till jobbet. Stänger restaurangen idag så kommer hem sent. Ser i alla fall fram emot sushi och kaffe.
Idag myser jag runt i min stora halsduk!

AUTUMN



Ja, du går nedtryckt i två alldeles för grova skor, det börjar visst bli höst
och den är lika spottad på som begagnade bröst
Nu faller löv, det blåser på, det börjar om
Jag säger Kom, här är världen, här är livet vi ska leva i
Vi, och alla duvorna på marken, alla fåglarna i skogen
Alla mänskorna i parken, alla herrarna på krogen
Här finns ingen som kan döma, här finns ingen mera lärd
om ditt liv, om din stad, om ditt land, om din värld
Det kommer alltid tillbaks, med veta-bättre-direktiv
Till en värld, till ett land, till en stad, till ett liv
Några smulor till duvorna, min vän, sen går vi hem.

THE NIGHT SKY



Jag blev lite kär i Västervik och himlen när vi åkte igenom där. Svor tyst för mig själv över att jag hade min systemkamera kvar hemma i Stockholm. Fint var det i alla fall.

KRETA OCH MAGNUS UGGLA

Nu åkte vi precis igenom Oskarshamn så det är inte långt kvar till lilla Kalmar nu. Sitter och dunkar lite Magnus Uggla och kollar igenom sommarbilder. Tänkte bjuda er på lite Kreta bilder som jag ännu inte har gjort!


Den första utgången

Vår berömda vinkväll, hörde jag azpro pato?








GE MIG KJOLEN


IDAG HAR JAG

♦ Fixat intervju
♦ Bokat biljett till Kalmar
♦ Hjälpt tre personer att hitta till rätt buss
♦ Klivit fel och fått ont i foten
♦ Fått komplimang för min engelska
♦ Gett bort aftonbladet till en tant som verkligen ville läsa det

Det enda som kvarstår idag är att äta mammas broccolibiffar. Borde förresten berätta historien om mig och broccolibiffar för er. Det är en riktigt kärlekshistoria. Men det tar vi någon annan gång!


Lämnar det underbart fina vädret i mitt älskade Stockholm för vad jag har hört, hemskt stormväder i Kalmar.

INTERNET PÅ BUSSEN, SWEET

För en gångs skull sitter jag på en buss med uttag och internet. Nu blir inte den här otroligt långa resa så galet jobbig som den brukar vara. Tänkte strax slå på en film. Vet inte vilken dock. Lutar åt rent. Har ni sett den? Riktigt bra musikal. Jag är världens största musikalnörd om ni inte redan visste det.


For your information så kan jag alla ord i låten (y)

TRÄNINGSVÄRK

Träningsvärk i magen? Japp. Riktigt skönt är det. Fast var på väg att inte ta mig ur sängen imorse. Det blev att rulla ur. Väldigt smidigt!

Just nu packar jag för fullt Ska ner till Kalmar en sväng och hjälpa till hemma på jobbet. Det är skördefest i helgen så ska jobba då. Ser inte fram emot 6 ½ timme på bussen men jag ska nog överleva. Hoppas jag. Har med mig datorn så borde inte bli allt för jobbigt. Bara det finns uttag på bussen så.


ALWAYS SOMETHING TO TALK ABOUT

Idag blev jag lite glad. Min mormor ringde mig och berättade att hon gjorde äppelmos som jag ska få. Det ska jag ha i min gröt, jajjamen. Hon gör riktigt gott äppelmos och det är inte alls så onyttigt som det man köper. Min mormor är allt bra hon! ♥

Nu sitter jag i soffan med te, vad annars? Väntar på att frugan ska komma hem. Är väldigt trött och vill mest sova. Men vi har inte sets på länge, hela tre dagar ni vet, så måste vänta uppe! Kommer ihåg när vi var små och sågs varje dag i skolan, lekt efter, sov på helgerna och pratade så fort man kom hem på söndagen. Mamma ifrågasatte alltid hur i hela friden vi fortfarande kunde ha saker att prata om. En sak är säker, med Louise Wallin blir det aldrig tyst eller tråkigt. Så skynda dig hem nu fis för det är lite ensamt.


5 THINGS THAT ANNOYS ME

1. Bussknappar som inte fungerar
Flera gånger när jag har åkt buss har jag varit med om att stoppknappen inte fungerar. Vilket resulterar i att jag måste resa mig, gå runt och trycka på flera olika knappar i bussen tills jag hittar en som funkar. Otroligt frustrerande att behöva leta efter en fungerande bussknapp. Dåligt SL..

2. Människor som gör att man missar t-banan
Att komma ner för rulltrappan och se sitt tåg stå vid perrongen men sedan hamna bakom en seg människa som gör att man missar det och måste ta nästa är otroligt irriterande. Visst, det är max 4 minuters väntetid men högst onödiga minuter när man kunde ha åkt direkt.

3. Min dators otroliga värdelösa batteri
Jag har aldrig varit med om maken till dåligare batteri. Det är inte så att min dator varnar för låg energi nivå om sladden åker ur. Nejnej, den sten dör direkt. En sekunds livslängd på batteriet, det är inte mycket att ropa hej för. Jätte trevligt när sladden åker ur och man gör viktiga saker. Tur att jag får en ny i veckan!

4. Fördommar mot Stockholmare
Jag blir galen på att höra "Stockholmare är så otrevliga, dom är otrevligare än dom flesta" osv. Jag har spenderat mycket tid i Stockholm under min uppväxt och nu bor jag här och jag har absolut inte stött på mer otrevliga människor här än någon annanstans. Jag finner snarare folk här mer öppna och trevligare än i små städer. Visserligen är folk mer stressade här och kanske inte hinner stanna upp och be om ursäkt om dom skulle råka putta till en stackars vilsen småbo i sin språngmarsch till tunnelbanan men det är inte för att dom är otrevliga!

5. Folk som säger att dom ska ringa men inte gör det
Säger man att man ska ringa, då gör man det. Väldigt oförskämt att inte göra det. Att inte ringa när man har lovat är lika otrevligt som att komma försent till avtalat möte.


INKÖP AV VINTERJACKA, ALLTID LIKA SVÅRT

Nu är snart vintern här och det är dags för ny vinterjacka. Varje år står jag inför samma dilemma. Vilken ska jag köpa? Jag är så kräsen och kan vela hur länge som helst. I år känner jag mig dock sugen på en fjällräven jacka. Nu tänker ni säkert på en sån där stor dunjacka som alla fjortisar bär? Nej en sån ska jag inte ha. Vill ha en mycket enklare modell.


Blir troligtvis en modell åt det här hållet. Har inte riktigt bestämt vilken färg jag vill ha än. Ska leta upp naturkompaniet och prova lite.

EN TRIPP PÅ MUGGEN

Idag har jag varit på muggen och inte toaletten utan fiket. Ja, namnet på fiket är inte attraktivt och jag funderade länge på vad ägaren tänkte men atmosfären var mysigt och kaffet smakade bra så jag klagar inte. Christian och jag satt där ett bra tag och pratade. Behövligt efter att ha varit ute i kylan och promenerat ett tag. Idag skulle jag ha behövt vantar. Eller rättare sagt, vantar, vinterjacka, halsduk, mösa osv. Full vintermundering ni vet!


WORK IT

Idag provade jag på crosstraining för första gången på SATS och det var verkligen ett bra pass. Det var tuffa övningar och hög puls genom hela passet. Vill man få effektiv och allsidig träning rekomenderar jag verkligen det passet. Det är en form av cirkelträning där man jobbar på olika stationer i 50 sekunder. Man blandar styrka med konditionstoppar. Riktigt roligt men man bör ha tränat lite för att orka med passet. Hur som helst, en ny favorit hos mig!


JÄKLA SKIT

Idag är en sån där dag när allt känns hopplöst ni vet? Han ifrån Bellmans har inte hört av sig så det verkar inte som jag får jobbet. Vilket faktiskt förvånar mig eftersom vi var tre stycken som kunde få tjänsten. En var kille och dom andra två ville inte att han skulle få jobbet och så en till tjej som tydligen inte var framåt eller hade gjort särskillt bra ifrån sig. Tjejerna ville att jag skulle få jobbet och tydligen hade det gått bäst för mig. Så att han itne hört av sig, ja det förvånar mig verkligen. Hur eller hur borde han ändå ringa och ge besked tycker jag.

Just nu lutar det åt att åka hem en vecka eller två och jobba så jag får ihop till hyra och det. Känns verkligen som ett nederlag och jag känner mig smått deprimerad. Mest över att jag inte kommer kunna träna. Jag som äntligen hade kommit igång igen.

Nu ska jag fixa lite mer te och krypa ner i soffan. Imorgon är en ny dag med nya tag.

A PAINFUL DAY

Den här dagen har inte varit bra. Steg upp vid elva och la mig i soffan en sväng för att vakna till. Gick ut till köket lite senare för att fixa frukost och får då mitt första migränsymptom. Frukosten blev en alvedon och sen har jag sovit resten av dagen. Vaknat till ett par gånger och haft galet ont. Klunkat vatten och sovit igen. Är väldigt irriterad eftersom jag nu missade min träning idag IGEN.

Nu är den mesta av värken borta. Är mest bara tung och öm i huvudet. Tänker därför gå ut på en långpromenad. Känner ett galet sug efter kaffe men det får jag inte dricka när jag har migrän. Tycker synd om mig själv.


Jag hade velat ha den här tröjan att mysa i idag. 925 var min zip code när jag bodde i USA.

NELLY LÄSER MINA TANKAR

Nej vad läskigt. Jag har haft en bild i huvudet på hur jag skulle vilja att en klänning ser ut. Klickade mig in på Nelly idag och vad ser jag. Jo en klänning som är nästan identisk med hur jag har tänkt mig. Ödet? Jag tror nästan det. Nu ska jag träna stenhårt så jag kan köpa klänningen.


Väldigt enkel men väldigt söt.

FRÖKEN KLANTIG

Klantig som jag är missade jag bussen imorse och missade där med även träningen. Det var inte mycket att göra åt saken och jag åkte in till stan istället. Strosade runt och njöt av hösvädret. Köpte en latte och begav mig hem för att uträtta alla roliga små sysslor dvs damsuga, skura, boka tvätttid, ta hand om disk och ja allt sånt som mamma annars gör..

Nu borde jag egentligen gå en långpromenad eftersom jag missade träningen men jag är galet trött så jag tror jag somnar på soffan istället. Eller så kanske jag ska ta mig själv i kragen och tvinga mig ut så kan jag somna med gott samvete sen. Ja det är nog bäst så.


TIME TO SHAKE SOM ASS

Jag är uppe med tuppen idag. Ja eller okej, nästan. Men jag tycker faktiskt tio är ganska tidigt.. Har precis ätit frukost och ska slänga ihop mina träningsgrejer. Är riktigt taggad inför streetdancen och hoppas på en rolig koregrafi.

Förresten, kom på att jag inatt sov själv för förrsta gången i lägenheten. Lite tråkig fakta för er så här på morgonkvisten.


LET'S TAKE IT TO THE STREETS

Pajen blev faktiskt helt okej. Gjorde den på fiberhavregryn för att den inte skulle bli allt för onyttig och knappt något socker alls. Lite får man unna sig en fredag. Imorgon ska jag upp tidigt för att åka till Odenplan och dansa streetdance. Jag älskar att dansa och tog lektioner i street när jag var yngre. Det är ren glädje att få dansa, bland det bästa som finns.

Nu blir det sängen, måste upp tidigt imorgon. Godnatt!


Ska peppa mig själv med den här filmen!


BAGARE TONIGHT

Hej och hå nu tänker jag baka havregrynspaj. vi får se hur det går. Jag var faktiskt väldigt bra på blåbärspaj i yngre dar. Kanske har jag fortfarande lite talang? Ja ni får väl se resultatet sen!


FRAM OCH TILLBAKA, INGEN LUGN STUND

Idag har jag flängt fram och tillbaka som en tok. Började dagen med en tripp in till stan och ett Shape pass på SATS som för övrigt var väldigt jobbigt. Kommer jag absolut att köra igen. När jag hade tränat färdigt bar det av hem. Var in i lägenheten och vände. Åkte till mormor och morfars firma, fikade. Åkte hem igen, tog en frukt. Ner på stan med kusin sen hem igen.

Nu har jag landat i soffan. Ätit goda rester från igår. Kycklingfilé med råstektpotatis som Louise hade lagat. Resten av kvällen blir lugnt. Ska se på idol och dricka te. Är riktigt trött så det blir perfekt.


Tänkte att ni kunde njuta till den här låten som min twin skickade!

PUMP IT

Kvinnan med träningsvärk det är jag det. Herregud vad mina bröstmuskler ömmar efter all bodypump. Galet skönt är det! Imorgon är det dags att köra igen. Blir ännu ett pump pass. Det är verkligen som en drog, nu när jag har börjat igen kan jag inte skippa träningen. Helt underbart!

Utöver det händer inget speciellt. JO, köpt dator idag. Fina grejer.
Nu jäklar ska jag ragga upp min säng.

Over and out.

22 SEPTEMBER

Tänk att det är så skönt att landa i soffan efter en heldag på språng. Hunnit med ett pumppass som gick över förväntan. Ska nog inte ta allt för lång tid att träna upp sig. Jobbat sista provjobbdagen så nu får jag vänta och se om jag får jobbet. Ni håller väl tummarna för mig?

Nu ska jag bege mig till sängen. Är dödstrött. Vi hoppas det är fint väder imorgon så jag kan ut och fotografera lite. Saknar att göra det faktiskt. Imorgon väntar träning och en för övrigt lugn dag.

SKUMMAD MJÖLK

God morgon! Solen skiner och det är sånt där underbart höstväder som jag bara älskar. Synd att jag måste jobba idag för annars hade varit ett perfekt fototillfälle. Vi får helt enkelt hoppas på fler fina dagar så ska jag nog hinna ut med kameran.

Nu ska jag fixa mig, om en timme ska jag åka in till stan. Blir det bodypump pass innan jag går på mitt kvällspass. Idag blir det ännu mer latteträning och ni ska nog se att jag snart är grym på det. Haha! Gjorde dock två till mig själv som faktiskt blev riktigt bra. Vem vet, jag kanske är en naturbegåvning på att skumma mjölk och stampa kaffe? Eller så har jag bara tur? Jag vill hoppas på det första.


TITTA DÄR ÄR Ö&B

Jag och Louise hade en klockren konversation på väg till ICA Maxi.

Jag: Åh, titta där är SATS i Haninge som jag kan träna på
Louise: Ja och titta där är Ö&B!
Jag: Nej men gud vad bra, dit får vi åka någon dag
Båda (när vi inser hur otroligt dumt det lät): HAHAHA

I övrig kan vi sumera vår storhandlingsresa med krångliga bussbyten, missade varje buss precis, lång väntan i kylan på nästa buss, leta efter det billigaste i affären och så det bästa. Håll i er nu! Louise och jag satt och väntade på bussen som vi precis missade. Det kommer en buss med rätt nummer som har "Ej i trafik". Tror ni inte Louise och jag lyckas få den snälla busschaffören att köra en omväg och lämna av oss där vi bor? Enormt tack till honom, det är riktig service.


UPDATE

Efter att ha ätit en riktigt god middag som frugan lagade lägger jag mig nu i soffan trött efter en lång dag. Har varit uppe sen fem imorse, jobbat, varit på banken, storhandlat och fixat. Nu känner jag mig förtjänt av att krypa upp i soffan till idol och House.

Imorgon väntar mer jobb och även lite träning. Har kvällspass imorgon så jag får i alla fall sova ut. Behöver jag verkligen. Kommer bli en tidig kväll känner jag. Är helt slut!

OFF TO BED

Jag är trött trött trött trött. Nu blir det att gå och lägga sig, upp klockan fem imorgonbitti. Somnar bara av tanken.

Ah just det, för den som undrar eller bryr sig, jobbet gick bra. Allt flöt på och imorgon ska jag lära mig kaffemaskinen. För en kaffeälskare som jag sitter det fint. Träningen gick för övrigt bra den också. Men mer om allt det här någon annan dag för nu ropar sängen.

GOD NATT!

IDAG ÄR DET DAGS

Jag är nervös. Idag ska jag provjobba på Café Bellman. Jag hoppas på att det går bra och att jag inte kommer skämma ut mig allt för mycket. Förhoppningsvis kommer jag inte klanta till det allt för mycket. Ni får hålla tummarna för mig!

Innan jag börjar ska jag i alla fall träna. Idag blir det ett corepass och det kan verkligen behövas. Körde SatsEnergy igår och det var helt okej. Känns underbart att ha kommit igång med träningen igen!


ALLIANS FÖR SVERIGE

Igår skrev vi borgelig och moderat historia. För första gången blev en borgelig regering omvald och moderaterna är större än någonsin. Jag känner mig otroligt lättad över att Alliansen kommer att fortsätta styra vårt land och glad över att få se Fredrik som fortsatt stadsminister. Det tar tid att vända om ett land som så länge har styrts av en socialdemokratisk regering men Fredrik och de övriga har gjort fyra riktigt bra år och jag är säker på att dom kommer göra fyra kommande år ännu bättre och Sverige till ett bättre land!

När det sen kommer till SD så kan jag inte säga annat än att jag är besviken. Dom har inget i riksdagen att göra och det är en skam att dom har hela 20 mandat. Jag har dock förtroende till Fredrik att han sköter det här bra och att de övriga partierna agerar moget i frågan.


JAG TROR KNAPPT MINA ÖGON..

Mitt i all glädje över att det ser ut som att Fredik Reinfeldt och alliansen blir omvald sprider sig ett obehag i min kropp. Jag kan inte för mitt liv förstå att så många väljare har valt att lägga sin röst på SD. Det är för mig obegripligt. Hur kan ni vilja ha ett främlingsfientligt parti i riksdagen? De berör inte ens frågor om skola, jobb och vård? De flesta är rasister. Jag blir skakad och skärrad över att det är så vårt Sverige ser ut. Jag känner skam och ren förtvivlan. Skärp er för fan.

ikväll kan vi skriva historia

I soffan bänkad framför valrörelsen, ja vad annars? Som dom flesta i Sverige just nu. Jag är nervös, skakig, hoppfull ja allt på samma gång. Ikväll kan vi skriva borgelighistoria. Jag håller tummar och tår för en alliansseger och Fredrig som stadsminister. Snart vet vi kära vänner. Det kan hända att jag har fått en hjärtattack innan av nervositet men det hoppas vi inte på.


den där vågen alltså..

När jag var på SATS idag passade jag även på att ställa mig på vågen. Kilona som lyste tillbaka mot mig var verkligen ingen vacker syn. Har satt ett kilo mål på att minska 12 kg senast till någon gång mellan 3 - 17 december. Tänkte försöka minska 20-25 cm i midjag och ca 15 cm i låren. Ligger jag i hoppas jag på att klara det. Med träning och rätt mat ska det nog gå.

Med det sagt så ska jag nu sova.


Jag har gjort det förut och kan göra det igen. Med min och Annas motivation fixar jag det lätt!


det är vi mot röset

Kan ni gissa vad jag gör? Ja precis, jag ser på din nästa stadsminister på tv4. Har lagt mig bekvämt i soffan med en filt och följer spänt allt som sägs. Kan ni tänka er att det avgörs imorgon? Det är helt galet. Jag börjar bli lite nervös.

Tidigare ikväll åt Louise och jag en riktigt god lördagsmiddag och tog ett varsit glas vin. Vi lyssnade på gammal musik och skrattade tills magen krampade samtidigt som vi pratade minnen och dog lite när vi konstaterade att mitt dagis måste ha varit en sekt.


Det här är min och Louise låt, all time

lost at sats

När jag anlände till SATS på medborgarplatsen idag kände jag mig lite villsen. Visste inte vart jag skulle byta om eller hur det gick till när man skulle gå på ett pass. Tillslut kom en man till receptionen och jag fick lite hjälp. Hittade till omklädningsrummet och kände mig smått dum över att inte ha tänkt på hänglås som precis alla verkade ha. (på nordic behövde man inte sånt..) Väl inne i träningssalen kände jag mig dock bekväm och när musiken drog igång var jag som hemma. Kände mig mycket starkare än vad jag trodde och det var helt underbart! Längtar redan tills imorgon när det är dags att träna igen.


En trött och osminkad Denise på väg till SATS

dags att träna

Har precis ätit lite frukost och gör mig redo att åka till medborgarplatsen, ska nämligen träna där. Känner mig galet pepp så jag tror det ska gå bra. Känns konstigt att packa träningsväskan igen men det sprider små lyckokänslor ända ut i fingerspetsarna.

Jag återkommer när jag är hemma så får ni höra hur död jag är.. Haha!

I'm so excited!

Det här är löjligt, jag är som ett barn innan julafton bara för att jag ska få träna imorgon. Är det normalt? Tänkte att jag borde sova men är inte trött. Sitter och spanar in alla pass jag ska gå på. Imorgn blir det bodycombat (liten personlig favorit), söndag kör vi crosstraining och måndag tror jag att jag ska slå till på ett corepass. Sen får vi se vad resterande dagar erbjuder. Beror på hur pass brutal träningsvärk jag får.. Haha!


Bjuder på en bild ifrån när jag var på gymmet någon gång i våras. Bjuder dock inte på min charmerande fjortismin som jag lyckades få till!

två små söta meddelanden

Alltså Louise mamma är bara för söt. Vi satt och små pratade Louise och jag nu efter att hon hade kommit hem. Skrattade och hade det allmänt trevligt. Så kom vi på att vi skulle leta efter en tid som Louise hade skrivit upp. Vi började gå igenom ett block där vi trodde den stod och så hittade vi, mitt i blocket, två små söta meddelanden ifrån hennes mamma. Jag smälter!


this night

Så här på kvällskvisten har jag precis gjort mig en kopp te och tänkte sätta mig och läsa Fredrig Reinfeldts bok. Sverige jobbar tv är på i bakgrunden och jag har det faktiskt riktigt mysigt. Niklas ska ge ut lite kärleksråd blandat med politik, ja det kan nog bli trevligt! Peppar inför min träning som nu åter igen ska dra igång.


min fru kan nu göra soya latte, VIKTIGT

När jag ändå var inne i stan idag passade jag på att hälsa på Louise när hon provjobbade. Beställde en soya latte och för att vara nybörjare tycket jag att hon gjorde en väldigt god latte. Gick runt och smuttade på den i höstkylan innan jag åkte hem.

Nu ska jag se på bondi beach innan jag fixar i köket och lagar lite middag. Louise provjobbar som sagt så blir en ensam kväll här hemma. Så vill ni göra ett besök säger jag inte nej!


kan ha gjort något dumt..

Jag tror jag kan ha gjort något väldigt dumt idag. Ja som ni vet älskar jag att träna. Var i stort sett träningsnarkoman innan sommaren satte fart. Nu har jag inte tränat på ett tag men verkligen längtat efter det. När jag var påväg ut vid plattan stod några ifrån SATS där och hade en lite kampanj, det var billigare att bli medlem nu... Så ja, jag blev medlem. Men jag vet inte hur smart det är? Gäller att jag får jobbet nu om det ska funka. Annars har jag satt mig själv i en lite dålig sist. Jäklar att jag ska ha sånt träningssug, att killen var galet snygg och hade en övertalningsförmåga som jag inte kunde motstå. Men ja, positivt, JAG KAN TRÄNA IMORGON! HURRA!!


Niklas Wykman i debatt

Jag hann in och se debatten! Niklas skötte det som vanligt med stil och var väldigt bra. Han mötte grön ungdoms språkrör och jag ger inte många plus till honom. Som Niklas sa, lät mer som en vänsterpartist än en miljöpartist. Tycker verkligen Niklas var överlägsen när det kom till punkten om att anställa unga och vad som är lönsamt. De rödgrönas förslag om ungdomsskatten är verkligen inte det och det förklarade Niklas på ett väldigt bra sätt. Det lönar sig absolut inte för oss unga om arbetsgivaravgiften blir dubbelt så dyr. För vem vill anställa oss unga då om vi kostar lika mycket som en vuxen med mer erfarenhet?

Om ni precis som jag är emot ungdomsskatten kan ni gå in här och skriva på mot ungdomsskatten.


Niklas (till vänster) vid expressens valstuga i raka svar

in a bad mood

Blev väckt av sms idag, ingen höjdare. Ska snart åka in till stan och försöka få bort mitt dåliga humör med en soya latte och en sväng förbi moderaterna. Hoppas på att hinna se Niklas debbatera också men är osäker på om jag är inne i tid.

Hur som helst, nu måste jag diska och laga mat. Ingen humörhöjare direkt men det måste göras. Vi hörs senare!


som dom pensionärer vi är varvar vi ner med te

Maten blev god och ännu en kväll har vi nu krupit upp i soffan. Jag tror jag ska fortsätta att vara huslig och göra te åt min fru. Det har blivit standard för oss att varva ner (vad vi varvar ner ifrån det vet jag dock inte..) med lite te så här på kvällen i soffan. Att skapa sig egna rutiner är verkligen mysigt. Bäst att jag skyndar mig lite nu så jag är klar innan idol börjar igen. Det är verkligen hysteriskt roligt!


nu ska här lagas middag till frugan

Min fruga har varit iväg hela dagen idag så jag ska börja laga mat nu så den står rykande färsk på bordet i samma sekund som hon kliver genom dörren. Det förtjänar hon! Hon har önskat pasta dolmio så givetvis är det de som står på dagens meny.

På kvällens övriga agenda står idol och partiledardebatten som sänds på tv4 direkt efter idol. Tills det börjar fortsätter sverige jobbar tv rulla på min dator. Har följt med hela dagen. Kollar ni?


and the rain is falling down

På tal om ingenting, jag hade rätt, nu ÖSER regnet ner. Mycket kostigt väder.


3 dagar kvar till val, kolla på sverige jobbar tv

Det blev en promenad i ett mycket lustigt väder. Först var det riktigt kallt, sen började regna, lika fort som det hade börjat slutade regnet. Men det varade inte lite för snart vräkte det ner igen. Jag trotsade regnet och fortsatte min promenad och snart var det solsken och riktigt varmt. På vägen hem mulnade det på igen och nu tror jag att det inte dröjer länge innan det regnar igen.



Har fixat mig lite mellanmål, en kopp kaffe och en skål med turkisk yoghurt, bär och honung. Avnjuter det hela till Sverige jobbar tv, peppar inför valet och pratar med min andra halva Anna!


belönar mig med kaffe och webbtv

Idag har jag gjort massor av roliga saker. Jag har bland annat diskat, städat och sökt jobb. Ni vet sånna jätte roliga saker man faktiskt måste göra när man inte längre har en mamma som fixar allt? Ja, skönt att ha det gjort i alla fall. Nu ska jag fixa lite kaffe och se på MUF:s livesända webbtv som kommer sändas i 80 timmar. Rekomenderar att ni tittar! Gå in på www.muf.se så kan ni se hela showen där. Den gästas just nu av Laila Bagge!


köp en liten bänkmaskin

När man bor litet kan det vara svårt att hitta plats till en diskmaskin så jag tänkte tipsa om att köpa en liten bänkdiskmaskin. Vad jag vet kostar dom inte allt för mycket och tar varken mycket plats eller är svåra att installera. Louise och jag fick precis vår installerad så nu är det bye bye handdisk. Mycket skönt!


utfrågningen av oppositionen

Jag hade tänkt skriva ett långt utlägg om utfrågningen av oppositionen men jag är allt för trött för att göra det. Jag slutar dock aldrig att förundras över deras luddiga svar och dumma uttal. Mest irriterad blev jag under diskussionen om skolpolitiken. De rödgrönas skolpolitik är inte annat än skit och jag hoppas för Sveriges skull och de svenska skolungdomarnas skull att den aldrig får bli verklighet. Men den debatten tar vi en annan dag för nu måste jag sova. Imorgon blir det debatt och det vill vi inte missa!




Tänk efter nu ni som ännu inte har röstat och rösta för en regering som faktiskt håller ihop och ger raka svar på vad de vill med sin politik. De som låter oss ha vår fria vilja kvar och där det lönar sig att jobba och vet hur man ska skapa jobb. De rödgröna verkar varken kunna bestämma sig eller kunna ge raka svar och har en obefintlig jobbpolitik. Det är väl ändå inget som vi vill låta styra vårt land?


en tur till Bollis

Det är till att vara husliga. Louise och jag tog en tripp till Bollis idag som ligger i Tyresö Centrum. Gjorde ett litet quick stop vid firman (holmgrens möbler) som min mormor och morfar äger och sa hej. På Bollis handlade vi och uträttade lite ärrenden. Vi kände oss väldigt vuxna där vi gick med våran matlista, sjävklart kom lite andra saker med hem men det var sånt som vi kommer att behöva på extra pris. Japp, det är till att vara ekonomiska.

Nu står lassagnen i ungnen och magen kurrar. Vi är riktiga mästerkockar jag och min fru!

facebook pappan

Sitter och skrattar åt alla i Idol. Alltså herregud, vissa är bara för sköna. Att dom sen pratar norrländska är dessutom ännu härligare. Helt klart en av mina favoritdialekter. Men någon varg, det har nästan ingen i sig. Pratade med min kära fader på facebook och frågade honom om han hade någon varg i sig. Svaret blev "ja på min munktröja har jag det" Alltså jag dör, jag har skönaste facebook pappan. Lovar att han slår alla!


politik, ett hett samtalsämne

Att valet stundar runt hörnet och att det endast är 5 dagar kvar är nog inget som någon har missat. Politiken och diskussionerna om vilket block som är bäst är det hetaste samtalet på allas läppar just nu. Jag följer spänt varje nyhetsinslag och debatter, laddar upp inför en riktig valvaka på söndag.

Idag när jag gick på stan hann jag se ett bråk mellan en tant som påstod sig vara Sverigedemokrat och en tjej som illsknade till över vad den här tanten (har god lust att säga kärring..) stod och sa. Hon gormade på om att alla "jävla invandrare" (henne ord") måste ut i vårt land och att det var fel på dom. Tjejen kontrade med att tanten var rasist och ja. Det hela var ganska urartat. Både tv4 och polisen fanns på plats. Även en SD politiker men han smet rätt fort när han började få det hett om öronen. Ja säga vad man vill men jag hoppas verkligen inte SD blir vågmästare.

Såg även Gudrun Schyman som höll torgmöte för F! och det var väl mindre smickrande för öronen de hon hade att vräka ur sig.


Första bilden är vid SD bråket och andra är Gudrun.

nu bänkar vi oss i den varma soffan

Kom precis innanför dörren, jisses vad frusen jag är. Har haft en mycket trevlig eftermiddag med Sarah på stan. Vi tog en fika på ett mysigt café som vi hittade på en tvärgata och sen strosade vi runt på stan och lyssnade på vad dom sa vid valstugorna. Nu har jag kastat på mig mjukisbyxor, fixat te och slagit mig ner i soffan. Öppnat lite post som mamma och pappa har skickat upp, tack så mycket!

Nu ska jag invänta min fru och se vad vi ska laga till middag!


Fick bland annat mitt kontokort (som jag blev av med på vallen..) nytt lindex kort samt valsedlar och lite annat från moderaterna.

in till stan

Jag hoppas att det fina vädret håller i sig för jag ska snart in till stan och fika med Sarah. Känner hur hela min kropp längtar efter att få hugga tag i en soya latte. Ligger och letar lite jobb just nu och ska snart slänga mig i duschen! Hoppas jag ser min snygging vid bussen idag också. Håll tummarna, haha!

knock knock. who is it? it's the police

Det märks att man inte bor i lilla Kalmar längre. Polisen var nyss här och förhörde mig och Louise samt våra grannar angående ett inbrott som skedde i lägenheten över oss igår. Inbrottet skedde vid klockan två på dagen och då var jag hemma. Jag och Louise blev lite små skraja måste jag säga. Polisen lugnade oss lite med att säga att det är mycket mer sällan som man råkar ut för inbrott när man har ett svenkst efternamn på dörren. Vi får hoppas på det..


vad gör vi? nu kör vi!

Jag trottsade skit vädret och gick en promenad nu på eftermiddagen. Kom hem plaskblöt om fötterna, inte alls trevligt. Fixade mig lite kaffe och slängde mig i soffan så fort jag kom in. Mycket bättre. Vad skulle jag ha gjort utan denna fantastiska dryck?

När jag var ute och gick idag kom fanta och rosé låten igång på mobilen och jag blev verkligen home sick av att höra den. Kopplar den verkligen till den här sommaren och alla galna dagar på jobbet. Hur trist det än kan vara och hur dryga gäster man än kan ha så trivdes jag verkligen på jobbet den här sommaren. Vi var ett grymt gäng som jobbade. Kan tänka mig att ni har det galet tomt utan mig och Anna nu? Man kan med säkerhet höra en knappnål falla. Men don't worry, we'll be back!


13 september

Snacka om tråkigt väder. Himlen är gråmulen och regnet verkar inte vilja sluta. Jag som verkligen var sugen på att gå ut och fotografera lite. Typsikt! Istället sitter jag här i soffan och funderar på om jag ska brygga mig en kopp kaffe eller te. Det får bli en sån där mysa i soffan med en film dag. Tänker på Anna som är i Californien där solen fortfarande värmer för fullt och önskar att jag också var där. Fast det gör jag i och för sig jämt!


bondi beach

Somnade på soffan idag och sov över en timme. Behövdes verkligen. Vaknade upp och tog en långpromenad här i lilla Vendelsö. Så mysigt att gå runt och utforska allt. Tror jag ska rycka med mig kameran imorgon om jag orkar och vädret är fint.

Nu har jag nyss lagat middag till mig och min sjuka fruga. Hon gick precis och la sig så jag tänkte sjunka ner i soffan och se om det är något bra på tv. Just nu är det Bondi beach och det är inte helt fel.


12 september

Mötet idag gick bra. Idde gick igenom lite inför när vi ska provjobba och vi fick se sortimentet och lite saker. Vi är 6 personer som har blivit utvalda bland 150, så det är väl rätt bra? Två av oss kommer få börja där så man får väl hoppas på det bästa. Jag ska provjobba nästa vecka måndag - onsdag.

Nu funderar jag på om jag ska sova en sväng, är rätt trött och soffan är väldigt skön.


ett jobb på g

Kom på att jag har glömt att berätta en sak för er. Imorse när jag fixade mig ringde Idde ifrån Café Bellman, där jag hade intervju, och sa att jag och Louise var utvalda att provjobba där. Så ska dit imorgon på möte sen provjobba tre dagar nästa vecka. Jag hoppas verkligen att det känns bra och att allt funkar för isånna fall har jag ett heltidsjobb och det är ju inte helt fel.

Nu blir det snart sängen så jag orkar upp imorgon!


a trip in to the city

Mina planer om att bara sitta hemma idag blev ändrade. Drog in till stan och träffade Emmi istället, väldigt trevligt! Vi hittade ett mysigt fik inne i gamlastan som vi fikade på och sen strosade vi runt i stan i jakt på bikini till Emmi. Det var ett omöjligt uppdrag men kul hade vi.

Nu är jag hemma hos min sjukling, tänkte snart börja med middagen. Kött och klyft står på menyn, mums!

sjukstuga i Venkan

Vi har sjukstuga hemma hos oss just nu. Louise har åkt på en förkylning så idag har jag tagit på mig mamma rollen! Gjorde frukost till oss båda och nu blir det soffhäng med te. Ska orka mig ut och gå en sväng snart också. Men vädret är så trist så det är inte allt för lockande.


Nu ska jag se på biggest loser, mmmyes!

en gotländsk charmör

Kan ni tänka er, jag lyckades göra en helt okej wok till middag. Det blev en vegetarisk med grönsaker och quorn filé. Nu sitter jag med kaffe i soffan, slö tittar på postkodmiljonären och väntar på kvällens idolsändning. Tycker det är riktigt många iår som håller hög klass.


Den här killen tycker jag var riktigt skön! Sen är jag svag för gotländska också måste jag erkänna.

what a stud!

Kom precis innanför dörren. Utanför håller det på att dra ihop sig till oväder så är glad över att vara inne. När jag stod i kön och väntade på bussen på gullmars stod det en riktig snygging bakom mig som såg ut att vara i min ålder. Måste tilllägga att han bar snickarbyxor och var riktigt vältränad. När vi kommer fram till min hållplats så går han också av där. Vad är oddsen? Nu måste jag hålla span efter honom, haha! Fast Anna, han överträffar inte snyggingen i Kalmar. Tror inte det går.

Nu ska jag fixa kaffe, ställa in disken i skåpet och laga lite mat.


Konstig och suddig bild men ni ser att jag lever i alla fall!

en perfekt present

Hanna gav Louise och mig en riktigt bra inflyttningspresent, nämligen hushållsartiklar. Flera av sakerna stod på vår "måste handla" lista. Det tackar vi för väldigt mycket! Det märks att hon känner oss också, allt gick i rosa. Passar toppen hemma hos oss.

Nu ska jag ta och fixa mig, ska åka in till stan om någon timme eller så. Vad ska ni göra idag?


Hanna vet verkligen vad som går hem!

har ni eller ska ni rösta?



Om 10 dagar är det val.
Herregud vad fort tiden går. Nyss var det ju ett halvår kvar? Jag blev överlycklig när vi fick igång tvn igår. Måste kunna se valvakan. Är lite ledsen över att inte vara i Kalmar med mitt MUF gäng och kampanja nu dom sista avgörande dagarna men jag är säker på att dom gör ett strålande jobb, som alltid!

Har ni röstat förresten? Jag tycker det är väldigt viktigt att man faktiskt sätter sig in och lägger en röst. Vi lever i ett demokratiskt land och man borde verkligen utnyttja det. Verkligen dumt att inte lägga en röst när man kan och får. Även om man inte tror det så kan vi faktiskt påverka. Så jag uppmanar er alla, sätt er in i politiken, gör ett test, gå ut på stan och fråga de som kampanjar om de olika partierna och LÄGG EN RÖST!


jobbintervju på Café Bellman

Idag har jag och Louise varit riktigt effektiva. Vi gick upp vid sex för att vid sju ta bussen in till stan där vi skulle på ett informationsmöte hos Café Bellman. Mötet var ute och det var iskallt. Mötet var intressant och jobbet verkar bra. Det var en tjänst som barista. Ni vet, göra kaffe. Passar mig bra som älskar kaffe. Efter att han hade pratat var det dags för intervju och det gick hur bra som helst. Han ville inte lova mig något men det lutade åt en anställning. Vi får helt enkelt hoppas på det. Jag återkommer!

Nu ska jag sjunka ner i soffan. Louise och jag ska snart ut på nya äventyr igen och sen ikväll kommer Hanna på middag och tv-spelskväll. Helt perfekt!


Här på sergelgatan ligger fiket, riktigt centralt beläget.

jogg när en förkylning gror är tummen ner

Ikväll är jag riktigt trött. Har sett idol nyss med Louise uppkrupen i soffan med lite te. Ska strax krypa ner i sängen tänkte jag. Var ute och joggade en runda efter maten. Japp ni hörde rätt, JAG joggade faktiskt. Framsteg måste jag säga. Fast att jogga var inte så smart. Har som tidigare sagt att jag har lite små ont i halsen och så, nu hosar jag även fint. Inte allt för bra. Hoppas inte förkylningen bryter ut.

Nu blir det sängen, ska upp tidigt imorgon och åka in till stan på ett informationsmöte för ett jobb. Kan bli kul!


frugan lagar mat

Frugan lagar pannkakor och jag söker jobb. Livet i Vendelsö leker vidare. Har dock lite små ont i halsen. Vi hoppas på att jag inte blir förkyld. Ska ta en promenad efter mate tänkte jag. Det är så fint väder idag så det är ett måste. I brist på annan träningsfor får det duga också. Jag är verkligen inte en människa som tycker om att springa.


vi tar vuxenpoäng i rask takt

Det här med att flytta hemifrån var nog verkligen behövligt för mig och Louise. Vi har, på bara några dagar (dygn för mig..) gått ifrån att vara vana vid att alltid ha någon som fixar det mesta för oss och spridit våra pengar runt oss på allt och ingenting till att nu läsa reklamtidningarna för mat och konstatera att vi måste spara alla kuponger så vi kan handla. Vuxenpoäng, eller hur?


en dag i venkan

Idag har jag och Louise verkligen vart effektiva med cv skrivning och personliga brev. Ska skicka ut nu till massa olika jobb som jag söker. Något napp måste man väl få?

Nu är det guitar hero och hemmagjord äppelkräm med hallon som gäller, riktigt nice!


uggla the man

Imorse vaknade jag med ett ryck när Petter ringde Louise. Tittade mig runt och kunde inte för mitt liv förstå vart jag var. Efter att ha samlat tankarna kom jag på att jag faktiskt är hemma. Konstig tanke och känsla.

Kickstartade min morgon med en powerwalk i lilla Venkan och en riktigt god frukost. Nu dunkar vi uggla och jag ska ta och torka golven. Hur är det med er idag? Jag är på strålande humör!


the first cup of coffee

Har precis slagit mig ner i soffan med en kopp kaffe som jag bryggde utan några olyckor. Pappa sa att det är lätt hänt att kannan hamnar fel och då får man kaffe över hela golvet. Var lite nervös men det gick bra. Har även hunnit med en promenad, kollat runt lite i området. Riktigt mysigt! Finns ett litet centrum en bit upp och precis där vi bor ligger en mataffär. Har även damsugit hela lägenheten samt plockat upp det sista. Nu väntar jag på att frugan ska komma hem!


take a look

Sitter hemma ensam i lägenheten nu, Louise har åkt på träning och kommer tillbaka runt elva. Känns lite konstigt faktiskt men väldigt bra! Har precis ätit lite middag och tänkte fixa med det sista innan jag går en promenad. Tänkte bjuda er på lite bilder medans jag fixar och donar.


Hallen

Köket

Vardagsrummet

Vardagsrummet

Honey I'm home!

Jag har bara en sak att säga, älskar Vendelsö (VENKAN!) och lägenheten. Här kommer jag att stortrivas! Har fixat med mina kläder och köket. Nu är jag och Louise i hemmafru tagen och fixar med gardiner i vardagsrummet. Snart ska vi laga middag, tomatsoppa står på menyn!

Nu ska vi fortsätta fixa. Ska lägga upp lite bilder senare ikväll när Louise är på sin träning så kika in senare!


dags att klippa navelsträngen

Då var dagen med stort D här, dagen då jag faktiskt ska flytta hemifrån. Det ska bli så roligt och otroligt skönt att få bo själv. Längtar efter att få komma upp fast mest av allt just nu längtar jag faktiskt efter att få sätta mig i bilen och sova. Är galet trött.

Jag uppdaterar igen någon gång när jag har kommit fram och har saker och ting på plats så stay tuned!


nejtack till en rödgrön röra

Satt och läste på expressen och snubblade över en artikel med Lars Ohly. Den mannen ger mig rysningar och inte av den bra sorten. Jag blir så irriterad på förslaget om föräldrar kvotering. Att Ohly verkligen vill få igenom det förvånar mig inte alls men det gör mig upprörd. Vi är enskilda individer och vi ska ha rätten att välja själva vem som ska vara hemma med barnet och hur länge. "Kvinnor kan använda bröstpump" säger han. Ja visst kan vi det men i alla familjer kanske det inte passar att mannen tar över ledigheten eller vice versa. Jag blir så irriterad. Det är verkligen inget som regeringen ska sitta och styra över.

Nej Sverige lägg er röst på alliansen så vi slipper kommunister i vår regering som inte vill annat än styra våra liv till punkt och pricka.


the kids don't stand a chance

God kväll! Jag kom hem för en liten stund sen och ligger nu i min säng för sista gången. Känns lite konstigt faktiskt, lite overkligt att jag äntligen ska få flytta till Stockholm. Äntligen ska jag flytta hem. Även om jag bara bodde där tills jag var fem så har Stockholm alltid kännts mer hemma än något annat. Jag är säker på att jag kommer att stortrivas!

Anna tipsade mig om den här låten och självklart älskade jag den!

best summer ever

Tidigare i sommar skrev jag ett inlägg om hur det här verkligen hade varit den bästa sommar i mitt liv och det står jag fast vid. Jag skrev även att om sommaren slutar med flytt till Stockholm så blir den perfekt. Det gör den ju också och jag kan inte säga annat än att jag är otroligt lycklig.



Gaaaalen studentvecka!

Jag tog studenten, en av de bästa dagarna i mitt liv!

Härliga dagar i Stockholm

Var på Ölands djurpark när Evelina fyllde 16

Hade många roliga personalkvällar och träffade min andra halva Anna! ♥

Blev nersprutad med mjukglass på jobbet

Hälsade på uppe i kroken en sväng!

Var på poolparty med mina favoriter, Stina och Felicia. Kommer sakna er!

Härliga sommarkvällar med gänget

Kvällen hos Mari, behöver jag säga mer?

Tjejkväll på stranden

Alla galna utekvällar, de blev en del, nästan varje helg och onsdag!

KRETA BABYY!

Ja och mycket mycket annat, en oförglömlig sommar helt enkelt. Det enda som gör sommaren dålig är att Anna inte längre är här. Saknar henne så otroligt mycket men nästa sommar ses vi igen.


tomt rum

Färdigpackad och nyduschad. Sitter och tittar på mitt rum som känns väldigt tomt. Kommer sakna det lite faktiskt, i alla fall min säng. Den är för stor för att följa med så den får stanna hemma. Både Louise och min familj har gett oss massor av saker så det känns som om vi är förberedda. Ja mina vänner, imorgon börjar mitt samboliv i Stockholm, haha! Vet inte hur det blir med internet när jag kommer upp men det märker ni.

Nu ska jag snart gå hem till Christian en sista gång. Att säga hejdå är verkligen inte kul. Men det är inte som USA den här gången i alla fall. Nu kan jag enkelt åka och hälsa på alla. Bäst för er att ni kommer upp också!


Sneak peak på lägenheten, så här såg det ut när snubben innan oss bodde där. Garanterar er att jag och Louise kommer ha det mycket snyggare ;)

Leaving on monday morning

Det här känns lite som min låt just nu, kanske ordagrant men ja!


att packa är svårt

Nej ni nervositet inför flytten verkar inte komma men jag börjar bli mer och mer exhalterad. Pratat med Louise nyss ganska länge och jag längtar efter att få se lägenheten och att få komma dit. Känns helt underbart att vår flytt (som har varit planerad sen tolv års ålder) äntligen blir av. Först måste jag dock klara att packa och det är verkligen inte helt lätt. Titta bara så mitt rum ser ut!


titta louise


bye bye work

Sitter på kontoret med en kaffe, kommer nog dröja ett tag innan jag gör det nästa gång. Väntar på att pappa ska fixa klart lite saker så ska vi ta och åka hem sen. Börjar känna mig lite stressad nu faktiskt, har inte packat ner något än. Jag är säker på att jag kommer glömma tusen saker också.


Kaffe och mitt snygga armband, allt är på plats!

last day in Kalmar

Idag är det sista dagen hemma i lilla Kalmar. Kommer ha fullt upp hela dagen med att jobba en sista gång och sen packa. Jag väntar på att min nervositet ska kicka in men jag tror inte den kommer att göra det. Visst är jag spänd på att få flytta men jag har ändå lämnat familj och vänner en gång tidigare när jag flyttade till USA själv så en tripp upp till Stockholm känns inte så nervös ändå. Fast nu ska jag visserligen stå helt på egna ben. Det ska bli väldigt kul och spännande! Ni får följa bloggen och se hur jag klarar mig helt enkelt.


Things you might not know about me

  • Jag är glutenallergiker och har varit sen jag var 1½ år. (Att jag sen inte alls bryr mig om det är en annan femma.)
  • Blod är det värsta jag vet, har fobi mot det. Svimmar väldigt lätt när jag ser det. (Ger mig problem på restaurangen när vi har hanterat kött och det är dags att diska, fy..)
  • Har varit truppgymnast och ganska duktig dessutom. Tävlade för IFK Mora GK men fick lov att sluta pga skador och brist på tid.
  • Jag är sämst på bollsporter. När man spelade brännboll i skolan var jag alltid den tjejen som alla sa "Denise slår gå fram nu" om. Och tjaa, nej bollen kom ju inte så långt.
  • Efter nian åkte jag till Kalifornien i ett år och var utbytesstudent. Gick på Acalanes High och det var bland det bästa jag har gjort!
  • Jag är en väldigt klantig människa. Välter saker, går in i saker, snubblar, säger saker vid fel tillfällen, tappar föremål, kladdar ner mig själv, ja you name it.
  • När jag var liten var jag modell för ett klädmärke som hette busiga barn. Gjorde katalog jobb och blev erbjuden att åka runt och göra kampanjer samt större katalogjobb för dom men min kära moder tackade nej. (Att någonsin göra något sånt igen med mina 155 cm är bara att glömma, TACK MAMMA!. haha)
  • Jag har inte ätit pizza sen jag var 12 år.
  • Min dröm är att bli projektledare och jobba med marknadsföring eller pr/event. Helst mot politik. Har som ambition att inom ett eller två år komma in på Berghs school of communication.
  • Min gomspene (den där ding dong grejen längst bak i munnen) är delad. Slå det ;)
  • Jag grundade Eventgruppen på John Bauergymnasiet när jag gick i ettan. Fast då hette den aktivitetsgruppen. Hoppas verkligen att kvarvarande elever fortsätter driva denna fantastiska grupp med samma anda som Anita och Nikolina avslutade den med.
  • Jag har väldigt dåligt självförtroende och höga krav på mig själv men har ändå en stark kämparglöd och ger mig sällan
  • Jag har en förkärlek till pensionärer, hellst gamla gubbar, dom är så fruktansvärt söta! Men även att se ett äldre par gå hand i hand får mig att smälta.
  • Läs hur väduren (mitt stjärntecken) ska vara och du har en perfekt beskrivning av mig.
  • Jag är vänsterhänt och skriver som en pojke, det säger i alla fall min pappa. Fick i lågstadiet ta extra skrivträning för att jag inte skrev "fint" nog.
  • Jag har på mina 155 cm vägt 72 kg. I blame it all on America.
  • Jag och saker på hjul går inte ihop. Fick ny cykel med bakåttramp, tryckte in båda bromsarna och voltade. Testade att köra cross, drog på full gas och låg med crossen över mig. Körde fyrhjuling, fick något i ögat och körde i princip in i en lada. Hur pass bra jag är på att köra bil behöver vi inte prata

Det var lite totalt onödig fakta om mig, enjoy!


moving forward



Titta Anna, jag har faktiskt kommit en bit! FAst det är fortfarande mycket som ska tvättas och allt ska givetvis packas ner också. Men det kommer!


hur fasiken ska allt få plats?



Det är tur att jag inte har massa kläder i tvätten också..

packar ihop mitt liv

Det blev inte en kort dag på jobbet som jag hade tänkt mig utan jobbade till stängning. Nu ska jag börja ta tag i mitt packande. Inte det lättaste! Känner ni att ni vill komma och ge mig en hjälpande hand uppskattas det verkligen.

På med lite musik, nu kör vi!


4 september

God morgon! Har varit ut en långpromenad med hunden nu på morgonen och ätit lite frukost. Ska åka över till Färjestade och jobba ett par timmar nu innan jag ska hem och börja packa. Har inte ens börjat så har lite att stå i om man säger så. Ska försöka hinna träffa lite kompisar ikväll också, om jag hinner dvs.

Bjuder på en låt som jag lyssnar sönder just nu, Bumpy ride!


all the things we did together, those will be the best memories

Jag vill börja med att tacka kalmar vägverk för att det är nyasfalterade vägar nästan hela vägen hem till mig. Det gjorde att min vandring hem barfota med klackskorna i handen inte gjorde lika ont som på gammal asfalt. Thank you!

Jag har haft en helt underbar kväll, från början till slut. Avnjöt en god middag på restaurangen med mina fina vänner. Efter det blev det en helkväll på Vallen med massor av dans. Det var för första gången på hela sommaren mycket folk och jag träffade så himla många som jag kände vilket var jätte roligt. Känns verkligen som det perfekta avslutet innan jag flyttar.

Kvällens enda minus var att jag saknade min twin Anna, en kväll kan inte bli helt perfekt utan henne. Sen var det liiiiite för kallt. Svor tyst för mig själv när jag gick hem över att jag inte hade kommit på den smarta idén om att ta med vantar, mössa och halsduk ut. Knuffandes folk på dansgolvet är inte heller någon hitt men det är väl sånt man får stå ut med?!

Tack alla fina vänner för en toppen kväll, kommer sakna er så galet mycket!


Jenni, Fanny, Felicia, Jag och Stina på restaurangen

När man kollar på den här bilden i större format ser det ut som att jag bara har en tand. Smickrande!


i need coffee

Ni sticker jag och jobbar några timmar och äter sushi till lunch, mums! Inte helt fel att ha sushi på jobbet när man är sushi fantast. Blir hem en vända och fixa mig också innan jag åker tillbaka och är värdinna för min lilla middag. Slänger in en liten update då.

Nu känner jag att kroppen börjar längta ruskigt mycket efter kaffe så vi hoppas att mamma är här snart.


till I collapse

Good morning boys and girls! Solen skiner och det är iskallt ute. Höst? Japp. Nej men jag längtar lite efter mysiga höstkvällar. Mysa upp sig i soffan med tända ljus, en kopp te och lite mörkchoklad.

Jag ska snart ut och ta en powerwalk med hunden. Mamma kommer vid elva och tar mig till jobbet. Ska väl jobba några timmar och ikväll kommer mina vänner över till restaurangen på middag. Kommer bli riktigt mysigt! Tänkte att vi skulle ses innan jag flyttar. Åker på söndag eller måndag.

För övrigt har jag inte börjat packa än? Bra Denise. Får ta tag i det imorgon. Men nu måste jag röra på mig.


Jag älskar att lyssna på den här låten när jag tränar.

a summer in Lafayette with my twin

Jag är så glad att jag gråter glädjetårar. Skakar i hela kroppen, jag är så lycklig! Vet ni varför? Jo för Anna ringde mig. Har fått höra hennes röst för första gången på över en månad. Men det var inte det bästa, nej det bästa är att jag får komma till henne i sommar och vara där, i Lafayette, och jobba med henne. Förstår ni? En hel sommar i underbara Lafayette med min bästa Anna. CAN'T WAIT!


Niklas Wykman, en stjärna i retorik

Behöver jag säga mer än att Niklas Wykman är grym? Han är en otroligt bra retoriker och att han även förespråkar en väldigt bra och rak politik gör honom till en stark politiker. Jag är imponerad utav hans framträdande i debatterna idag och jag känner att jag kan säga, utan att vara partisk, att alliansen var snäppet vassare.

Innan och mellan debatterna var vi MUF:are på plats och kampanjade och vi värvade faktiskt flera medlemmar vilket var väldigt kul. Något annat som även fick mig att dra på smilbanden var när Socialdemokraterna fick sig en känga av en elev för smuttskastningen de bedriver med sin LO-kampanj. Men det förvånar mig inte att de bedriver sån låg politik, de kommer ingen vart med sin egna och känner då att de måste dra ner Alliansen som det faktiskt går bra för och ha politik värd att rösta på.


Bild lånad av Karl Holst.


en villsen thailändska i hallen, god morgon

Jag har haft en ytterst märklig morgon. Vaknade av att en förvirrad thailändska stod i vår hall och pratade med Oscar, påstod att hon bodde här och att han var hennes son. Tog ett tag att få ut henne.

Nu äter jag frukost och läser en mycket trevlig morgontidning, Blått ifrån Moderata Ungdomsförbundet. Sitter och peppar lite, det är nämligen en debatt i Kalmarsalen som jag ska gå på idag. Den är riktigt stor och jag tror den kommer bli väldigt intressant. Jag måste skynda mig lite nu, ska vara där lite innan den börjar med MUF och kampanja! Vi hörs senare idag.


en butler på tunnelbanna, man tackar

Nej fortet var inte roligt. Har spenderat kvällen med att läsa diverse politiska artiklar. Sossarnas förslag om butlers i Stockholms tunnelbana måste gå till historien. Jag vet inte riktigt vad deras tanke med det är men det känns som att de finns lite andra saker som de borde kunna lägga ner krut på än den idén.

MUF har gjort en video för att illustrera denna "brillianta" idé.

fångarna på fortet

Promenade var verkligen skön och middagen blev riktigt god. Nu sitter jag i soffan och ska se finalen i fångarna på fortet. Vet inte riktigt vilka jag ska heja på. Jag tittar mest på fortet för att jag vill se blogglaget, men dom är ju inte med förrän nästa säsong så får vänta ett tag till. Vilka hejar ni på? Tror jag ska hålla mina tummar för "Svenska mästarna".


Ska bli jätte kul att se tjejerna tävla!

looked better before

"- Du ser bättre ut nu när du har lagt på dig några kilon".

Herregud, jag undrar vilka ögon folk använder när de ger mig dom kommentarerna. Fast dom är rätt bra, gör mig ytterst motiverad till att gå ner dom igen. Längtar efter att sätta igång med hårdträning igen. Att komma ut ifrån ett gympass helt skakig efter att ha kört stenhårt. Saknar känslan galet mycket.

På tal om träning så ska jag i alla fall ta mig en powerwalk nu. Sen blir det hem, laga mat, tvätta och städa. Tänkte göra ett tappert försök till att ha det lite fint när mamma och pappa kommer hem imorgon.


Juni 2010

Augusti 2010


the blue spoon is important

Jag måste säga att jag var fruktansvärt trött när jag gick upp imorse och röstade men en tupplur senare och med en supergod omelett i magen är jag på G igen. Jag ska (trots att jag känner mig hur dum som helst) fixa mig och gå till skolan för att säga hej till Bea och ta en kaffe.

Tänkte även springa förbi stan lite snabbt , gå en långrunda och sen ska jag på medlemsfika med MUF. Niklas Wykman ska tala lite så det kan bli riktigt bra. Vad hittar ni på idag? Är ni ute och myser i höstvädret? Ja mina vänner, enligt mig är hösten nu här. Lite tragiskt kanske? Men en ypperligt bra anldening till att sitta inne på kvällen med lite mörk choklad och dricka te!


När jag gick på John Bauer var det ytterst viktigt att jag alltid fick en blå sked till mitt kaffe. Fick jag inte det och något gick fel den dagen skyllde jag det jämt på skeden. Tur att Bea och Tanja alltid såg till att det fanns en blå sked till mig.

Jag har röstat!

Jag slog mig precis ner i soffan med en riktgit god frukost. Sitter och firar att jag äntligen har fått rösta samtidigt som jag ser på nyhetsmorgon. Det känns otroligt bra att ha varit en av de första att lägga min röst på moderaterna. Vi var en stor grupp som gemensamt var där och la våra röster. Tillsammans ska vi vinna det här valet.

Jag måste säga att det känns speciellt att äntligen ha röstat. Jag har längtat efter att få göra det och nu har jag äntligen lagt min röst på ett parti som jag verkligen tror starkt på. Jag känner mig faktiskt lite mer invigd i samhället och lite närmre vuxenvärlden.



MUF Kalmar hade tältat utanför för att kunna vara de första att få lägga sina röster!

time for bed

Jag börjar sakta inse att jag har ett stort problem framför mig. Klockan är snart två och jag ska upp vid sju imorgon. Den här kombinationen lite sömn och ge järnet har aldrig fungerat för mig. Tur att jag är ledig ifrån jobbet imorgon. Ska däremot förtidsrösta med alla andra goa MUF:are så ska därför se till att få en god natts sömn.

Ikväll har jag varit hos Christian. Lika trevligt som alltid! Jag kommer att sakna att vräka ut mig i soffan nu när flyttlasset snart går. Kommer sakna väldigt mycket har jag insett men dom känslorna skjuter jag upp till söndag. Än är jag kvar här och har fortfarande tid att träffa och umågs med alla underbara människor här. Men det tar vi imorgon för nu måste jag sova.


RSS 2.0