röstkortet har kommit, äntligen är det min tur

Äntligen så har det året då jag får rösta kommit. Idag är det 20 dagar kvar till valet och röstkortet har trillat ner i min brevlåda. Imorgon går jag, gemensamt med MUF och Niklas Wykman och förtidsröstar. Jag är otroligt glad över att jag äntligen får vara med och rösta och påverka i Sverige. Jag hoppas och håller tummarna för att det blir en fortsatt moderatstyrd regering och att vi i MUF kan bidra till en seger.
Sverige mår bättre när Sverige jobbar!


idag ska jag frossa i lunchen

Inga mardrömmar inatt! Idag har jag massor av energi. Synd att jag inte har gymkortet, känns som om jag skulle kunna spendera hela dagen där utan att bli trött. Dagen ska ändå börjas med en powerwalk runt sjön och stan innan jag hoppar på bussen till jobbet.

Idag är ingen vanlig dag på jobbet. Idag ska vi nämligen ha sushi till lunch. Tror ni jag är lycklig eller? Min favoritmat all time. Ska äta det både till lunch och middag. Kanske till och med tar med en portion hem som jag kan äta imorgon. MUMS!


love the way you lie

Anna var glad över att du är i Kalifornien för fy vad kallt det har gått och blivit i Sverige. Jag önskade nästan att jag hade haft min vinterjacka när jag gick hem ikväll. Ska tvätta av sminket och svira om till pyamas nu. Förhoppningsvis sover jag utan mardrömmar inatt. Innan jag sover måste jag bara lyssna på Love the way you lie igen, nött den dom senaste dagarna galet mycket.


kärlekste och fortet

Idag har inte varit någon bra bloggdag. Vaknade på fel sida och hela morgonen strulade. Har varit på dåligt humör större delen av dagen. Min powerwalk lättade upp mitt humör lite och nu har jag krupit ner i soffan. Ska hem till en kompis nu ikväll men vet inte riktigt när. Ska göra mig en kopp te och se på fångarna tills jag ska gå. Ni kanske har något roligt som ni har gjort idag som kan muntra upp mig?!


time for powerwalk

Den här sommaren hade varit perfekt om jag inte hade gått upp så mycket i vikt. Nu ska jag ut och gå sen hem och sätta upp viktiga mål och riktmärken för min träning. Jag ska gå ner dubbelt så mycket som jag har gått upp. Jag har svårt att förstå att jag som är ett sånt kontrollfreak när det kommer till vikt och träning har hamnat så här snett.



Time to get going, vi hörs.


nightmares ain't fun

Inatt har jag drömt massor av otrevliga mardrömmar så det var med en lättnad som jag steg upp ur sängen imorse och kastade mig in i duschen. Nu har jag varit ut med hunden och fixat mig. Ska strax gå min powerwalk runt sjön innan jag går till bussen och åker till jobbet. Awesome! Eller inte..


Den otroligt snygga ölands köpstad tröjan är på.

MUF humor


tidig säng ikväll

2½ men och en ruta mörkchoklad med mint, helt perfekt. Tänkte faktiskt gå och lägga mig ganska snart, jobbar som sagt imorgon igen och ska upp och gå en power walk innan jag tar bussen. Morgon träning är riktigt skönt och jag ska försöka komma igång med det riktigt nu.


En liten bild ifrån idag.

huvudvärk botad med fotorunda (nästan)

Lyckades somna i soffan och sov faktiskt väldigt skönt. Vaknade dock utav att hunden skällde som en tok och hade fortfarande ont i huvudet. Bestämde mig för att ge promenaden ett nytt försök så knep kameran och gick ut. Blev faktiskt bättre utav det och nu mår jag hyffsat. Är väldigt trött men den värsta värken är borta. Ska laga lite mat nu hade jag tänkt sen mysa ner mig med hunden i soffan. Det får bli en tidig kväll idag känner jag.


Behöver iofs inte laga så mycket, tog det mesta ifrån restaurangen. Men lite ris ska jag sätta på.

headache agian

Vaknade imorse med en förfärlig huvudvärk. Drog på mig kläderna och tänkte att en långpromenad kanske gör susen. Men inte då. Satte mig på bussen till jobbet som var full av människor, trodde mitt huvud skulle sprängas när alla pratade i ett. Väl på jobbet tvingade jag i mig frukost. Gick in på kontoret och tänkte vila en liten stund var på jag somnade. Vid tolv väckte Mari mig och sa att det nog var bättre att jag åkte hem. Sagt och gjort. Nu ska jag sova och hoppas på att jag mår bättre senare. Jäkla skit att den huvudvärken alltid ska förstöra massor..



Jag undrar varför jag ens tar mig tiden att skriva det här innan jag lägger mig? Vilken bloggnörd jag är.

i'm in love

Kärlek och förhållanden det är inget som jag förstår mig på. Inte heller killar. Nej det är inget för mig. Men kärlek till Lars Winnerbäck det är sannerligen något som jag förstår mig på. Denna mans musik kan jag aldrig tröttna på och hans för det mesta nästan lite halvdeppiga texter får mig alltid på benen igen. Ja Winnerbäck och hans musik det är något jag älskar. Den sviker aldrig och är alltid lika bra. Tänk att jag har kunnat hitta så rätt! Kärlek vid första mötet.


when you just want it all


längtan efter träning och SATS

Dom som känner mig vet att jag älskar att träna och att jag innan sommare praktiskt taget bodde på mitt gym. Att få röra på mig är väldigt viktigt och jag känner mig hemsk som inte har gjort det mer i sommar. Har sagt upp mitt gymkort eftersom jag ska flytta men ikväll önskar jag att jag hade det kvar. Sitter och spanar in SATS schema och längtar efter att få börja där. Finns massa klasser jag vill gå på, kommer bli helt underbart!

Någon som läser min blogg som bor i Stockholm och tränar där? Vore kul med en träningskompis!


mörk choklad tar fram gamla minnen

Om det finns något jag skulle frossa i så är det utan tvekan mörk choklad. Ikväll har jag laddat upp med vanlig, mint och apelsin. Sitter och tänker på mina och Annas mysiga kvällar medans jag njuter av chokladen. Jag saknar våra mysiga och underbara kvällar galet mycket och kan inte vänta tills April när vi åter igen ska ses. Det kommer bli världens bästa dag, utan tvekan.


back pain

Min rygg värker efter att ha flyttat och bökat med massor av läsk på jobbet idag. Jag får väldigt lätt ont i ryggen och att stå böjd mycket som jag har gjort idag gör att jag får jätte ont. Lite jobbigt. Tror det har mycket med att göra att när jag som ung stod i disken så var bänken för hög och jag lyfte fel mycket. Det får bli en väldigt lugn kväll idag. Har köpt hem mörk choklad och tänkte göra mig en kopp te. Passar väldigt bra när det är skit väder ute. Vad ska ni göra?


Min plutt gör mig sällskap i soffan ikväll :)

bråttom, som vanligt

Bråttom, tänk att man alltid ska ligga och dra sig alldeless för länge. Ska sminka mig lite fort och sen dra till jobbet. Förhoppningsvis blir det inte allt för mycket idag så jag kan sluta relativt tidigt. Jag är klantig och missade bussen jag egentligen skulle ta idag också så vi får se om jag hinner med att äta min havregrynsgröt. Attans också!


Kent - Noll



Tänkte dela med mig av en sång som åter igen ska få bli min ledande melodi.

photoshop, ett beroende

Vet ni vad som precis slog mig? Syster har fått sin dator ifrån skolan och den står på köksbordet just nu. Alltså betyder det att även mitt älskade photoshop står på köksbordet just nu. Kanske ska jag hämta datorn och kasta mig över programmet? Återuppta mitt gamla beroende. Det kliar i mina fingar. JAG GÖR DET!


I manegen med Glenn Killing

Ikväll händer det inte mycket och det kanske är bra med tanke på att jag har haft migrän. Sitter i soffan och har precis sett på I Manegen med Glenn Killing, underbart. Nu lyssnar jag på Winnerbäck och skrålar falskt med. Jag hann ner på stan en snabbis tidigare idag och beställde tårta och handlade middag. Tror jag ska sova tidigt idag eftersom jag ska jobba imorgon.


Så min humor, helt underbart.

ner på stan

Har orkat mig upp och tagit en dusch. Känner mig lite bättre nu så tänkte gå ner på stan och handla lite fredagsmys samt beställa en födelsedagstårta till Alicia. Förhoppningsvis kan jag även göra lite planer för kvällen. Men nu ska jag ta och gå, vi hörs när jag är hemma igen.


Sverige mår bättre när Sverige jobbar!



Bilden talar för sig själv.
Tillsammans ska vi vinna valet.

migrän kommer alltid olägligt

Precis när jag ställde mig för att göra omelett kände jag hur ett migränanfall var påväg. Mycket riktigt så kom flimret och sen även huvudvärken. Lyckades ändå laga mat innan jag kastade mig ner på soffan och sov. Nu har jag vaknat, huvudvärken har avtagit men inte helt. Känner mig mörbultad och irriterad över att dagens planer inte blev som jag ville. Jag hatar att ha migrän. Någon mer som har det som tar någon medicin som faktiskt hjälper?


hösten är påväg

Augusti är snart slut och för Sverige betyder det att hösten knackar på dörren. Det märkte jag verkligen av när jag gick ut med hunden nu på morgonen. Den sköna sommarvärmen som annars brukar vara har bytts ut mot en lite kyligare luft. Jag vet inte varför men det gjorde mig faktiskt lite glad. Jag kanske är konstig men jag tycker om hösten, den är riktigt mysig. Men vi borde stanna vid hösten, vintern är ALDRIG välkommen om ni frågar mig.

Nu ska jag laga lunch till min syster, omelett står på menyn!


prom

Hittade precis cdskivan med bilder ifrån balen. Har inte tittat på den tidigare så var lite små kul. Trevligt att även alla andra baler var med. När jag ser på bilderna känns det som det var igår. Tidernas bästa bal planerad av den bästa balkommitén.








drop dead gorgeous

Jag vet inte om jag har sagt det tidigare men för några veckor sen när jag var på Vallen såg jag en galet snygg kille. Han var inte bara snygg han var verkligen helt oemotståndligt snygg. En sån kille som verkligen är en "trofépojkvän" om ni förstår vad jag menar? En sån som man aldrig lämnar obevakad och som man stolt spatserar hand i hand med och vet att i princip alla tjejer vänder sig om och tittar efter honom och man tänker "HA, han är MIN". Ja precis så snygg var han. Idag såg jag honom igen och ja, han är breath taking. Om jag bara visste vad människan hette eller något. Herregud säger jag bara, tror jag dog lite när jag såg honom. Olagligt snygg är han.


En till som är dödligt snygg är Channing Tatum!

stan med kusin och niklas påväg till kalmar

Jag och Fanny hade en riktigt bra dag på stan. Kilade runt i butiker, pratade om allt och inget och tog en liten fika. Jag säger då det, jag har världens härligaste kusin. Det skiljer bara två veckor mellan oss. Lite tråkigt att det kommer bli långt emellan oss igen men hon får banne mig se till att komma och hälsa på ofta.

På vägen ner sprang jag även på lite MUF vänner. Nästa vecka kommer Niklas Wykman till Kalmar så ska se om jag inte kan vara ledig då. Skulle verkligen vilja träffa honom. Ska se om jag inte hinner vara med och kampanja lite också.



Förresten så stod SD på stan idag. Borde det ens vara lagligt för dom att visa sig ute bland folk? Glad över att jag inte har sett dom tidigare. Fick nästan spader idag när jag fick syn på dom.


about me

Du heter: Denise C Larsson
Smeknamn: Cheese, haha
Låt som när du är ledsen sörjer till: Winnerbäcks musik
Beroende av: Vänner, träning, blogg, mobil, sushi
Vad tror folk om dig? De flesta tror nog att jag är en väldigt drivande människa med mycket självförtroende
Stämmer det?  Ja till viss del, jag är drivande när jag håller på med saker jag tycker om men jag frukar förvåna folk när jag säger att jag inte har så mycket självförtroende
Vad får du oftast komplimanger för? Jag vet inte, mitt hår kanske?
Hur imponerar man på dig? Man är framåt och vågar bjuda på sig själv. Humor uppskattas också!
Brukar du skratta för dig själv? Allt för ofta. Kan komma på mig själv med att tänka på något roligt när jag är ute och går och börja asgarva högt. Brukar få lite undrande blickar
Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: Typ ;)
Var bor du? Kalmar men flyttar till Stockholm nästa vecka!
Trivs du där? Ja det gör jag men det ska bli jätte kul att flytta!
Hur svarar du i mobilen? “Denise" Väldigt orginellt va?
Vem ringde du senast? Jobbet
Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Att min pappa hade åkt redan
Antal timmar sömn inatt: Hm, typ 11 tror jag
Sov du ensam: Ja
Brukar du komma i tid: Ja, jag är alltid i tid. Tycker det är ofint att komma sent och hatar när folk gör det. Speciellt om man har ett möte.
Hur känner du dig nu: Trött men glad
Vanligaste färg på dina kläder: Svart och vitt tror jag
Vad tycker du om fötter: Jag hatar fötter, har verkligen fobi
Vad saknar du: ANNA GLIVING
Hade du en bra kväll igår: Delar av den var bra
Favorit dryck på morgonen: Kaffe, givet
När brukar du oftast gå och lägga dig: Runt tolv på kvällen
Är du blyg? Nej det är nog det sista jag är. Jag kan dock vara avvaktande om jag inte känner mig bekväm.
Sysslar du med någon idrott: Nej men jag gymmar
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nej det gör jag inte.
Är du nöjd med ditt liv: Jag ska inte klaga. Visst finns det saker man vill ändra och saker som går att förbättra men jag har ett bra liv.
Är du bortskämd: Nej det vill jag inte påstå. Fixar det mesta själv.
Vad gör du i morgon: Då är jag hemma och tar hand om hunden. Troligtvis går jag en långpromenad och orkar jag tar jag med mig kameran. Är ledig ifrån jobbet så det blir en lugn dag helt enkelt.
Vad är det värsta du vet? Förtillfället är det alla otrevliga gäster. Vissa är verkligen vidriga och skulle förtjäna en käftsmäll eller två.
Har du bra vänner och äkta vänskap? Jag har världens bästa vänner som jag älskar otroligt mycket. Kommer bli väldigt tråkigt att flytta ifrån dom nu. Saknar min vän Anna otroligt mycket som jag på någotvis ska klara mig utan i ett år.
Vad är det finaste du fått? Det beror ju lite på. Min resa till USA är jag galet tacksam för. Annars älskar jag ett kors som min värdfamilj gav till mig.
En speciell dag du minns: Jag kommer aldrig att glömma dagen när jag lämnade Sverige och åkte till USA i ett år. När jag vaknade upp i husvagnen, packade ihop mina saker, stod där på arlanda, checkade in väskan. Åt en glass utanför i väntan på att vi skulle gå. Stortjöt när jag kramade familjen hejdå. Blev vän med Arvid och Kim direkt på planet. Slogs av New Yorks hetta. Fick galet äcklig mat och hade the time of my life.
Du samlar på: Jag samlar inte på något speciellt men typ nagellack och skor kanske?
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Det beror på vad jag är ledsen för. Lite olika vänner
När grät du senast: Minns inte
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Jag skulle spara mycket men det skulle bli en resa, shopping och givetvis endel till familjen.
Vill du gifta dig: Ja det vill jag!
Vill du ha barn: Tror inte det. Jag är inte så mycket för barn men jag kanske ändrar mig.
Är du musikalisk? Haha, verkligen INTE. Jag spelade piano när jag gick i tvåan och min lärare frågade mig om jag inte hade något annat intresse. Det säger väl allt?
Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten.
Bor dina föräldrar tillsammans: Ja
Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja
Biter du på naglarna: Nej det tycker jag är jätteäckligt. Då kan man lika gärna slicka rent toalettstolen för det är mer bakterier under naglarna än på en toalettstoll. Det har jag läst.


glad men inte pigg

God morgon på er. Pigga och glada? Alicia kom in och väckte mig så jag kan inte påståa att jag är pigg. Men på gott humör är jag i alla fall. Ska kila ner och äta lite frukost nu sen ta en dusch. Lite senare idag ska jag träffa min kusin Fanny. Verkligen på tiden, väldigt länge sen vi sågs nu.


it's a party

Nu glömmer vi alla bekymmer för ikväll är det fest. Mjuka upp höfter och leder för nu mina vänner ska vi slå klackarna i taket. Värm upp stämbanden för det är dags att stämma upp i kvällens partymusik, falskt eller inte här ska vi sjunga. För som ni alla vet..
den 25 smäller det!


vendelsö skolväg, here I come

Färdigstädat, puuh. Lite fint blev det faktiskt. Lika bra att vänja sig vid att vara husfru, nästa vecka flyttar jag. Jag kan inte förstå att nästa vecka bor jag tillsammans med Louise i vår lägenhet på Vendelsö. Det är helt galet. Måste börja tänka på vad jag ska packa med mig. En lista skulle sitta på sin plats faktiskt. Ska ta och skriva en så fort jag hinner.


Nästa vecka bor jag här, på Vendelsö. LOVELY!


Jag saknar John Bauer

Räkningar räkningar räkningar, det är verkligen inte kul att bli äldre när det gäller sånt. Suck. Pengarna bara flyger iväg till sånt man verkligen inte vill lägga dom på. Har inte fått mitt nya bakkort än heller.

Ska städa mitt rum lite nu sen ska jag om jag hinner följa med malin till John Bauer. Vet inte om jag ska känna mig tragisk som går tillbaka till skolan så fort den har öppnat efter att jag har tagit studenten. Men jag saknar verkligen skolan, helt galet mycket. Jag blev nästan tårögd när jag tittade på min lillasysters schema och såg alla underbara lärare som hon ska ha!

Idag blir det utgång och mys med massor av vänner. Borde sätta fart så jag hinner med allt innan..


Min klass ibörjan av gymnasiet

när man ska vara ledig får man även stänga

När man får äran att vara ledig tre dagar i rad då får man även äran att stänga dagen innan. Länge sen jag tog stängning nu men det gick faktiskt väldigt bra. Det har varit lugnt hela dagen så man slapp ta all städning i slutet och kunde sprida ut den.

Nu ska jag fräsha till mig och sen se på fångarna på fortet. Helt underbart att det har börjat igen. Vilken nostalgi man känner när man ser det. Verkligen ett program ifrån barndomen. Tittar ni på det?


and what about the dill?

Vilken trevlig överraskning. Ställde mig för att se efter hur jag jobbar den här veckan och tydligen är jag ledig onsdag - fredag. Känns otroligt skönt faktiskt. Skulle ha varit ledig söndag men jobbar då istället, inte mig emot, det är bättre betalt då. 5/5 toast!

På grund av allt regn har vi ett litet problem här på restaurangen (tror de flesta restauranger delar vårt problem). Det är nästan omöjligt att få tag i dill! Kilopriset är högre än oxfilé. Kan ni tänka er? Det är bara för att regnet har förstört så mycket och vi nu måste importera dill. Dagens i-landsproblem kanske?

Jobbintervju på hotell Diplomat

Nu tänkte jag berätta vad jag faktsikt åkte upp till Stockholm och gjorde. Det är inget speciellt men jag tycker inte om att berätta innan för jag känner mig mer pressad då. Jag åkte upp för jag hade en jobbintervju på hotell Diplomat. Ett fyrstjärningt hotell på strandvägen. Söker tjänst som receptionist där. Det känns som om det gick jätte bra och Sofie ska ringa mig nu i veckan. Ni kanske förstår att jag är nervös? Nu får vi hålla tummarna för mig!


no more rain

Det verkar som regnet har dragit vidare under natten, skönt. Jag har aldrig varit på maken med så mycket regn faktiskt. Eller, förra sommaren när jag jobbade på Marinan var jag med om samma sak. Grejen var då den att restaurangen läckte in vatten. Det forsade in från väggar, tak och glipor Golvet var täckt i vatten och vi stod med skrapor bland gästernas fötter. Mindre lyckat.

Idag är det åter igen dags för jobb. Har precis stigit upp och dragit på mig kläder. Ligger och lyssnar på Mange Schmidt - Flyter, Moderaternas vallåt.


dränkt denise

Att regnet fullkomligt öser ner är det nog ingen som har missat? Jag kan säga att det har verkligen inte jag gjort. Min syster skulle ha hämtat mig vid bussen på sin moppe men eftersom regnet öste ner vågade hon inte köra. Jag började traska och jag kan lova att dränkt katt har fått en ny innebörd. Jag hade passat väldigt bra i en wet t-shirt tävling idag i mitt fina vita genomskinliga linne. Jag har tur som blev upphämtad av en vän i bil påvägen.

Nu ligger jag i sängen frusen och trött. Ska sova strax så jag orkar med morgondagens jobb. Hoppas ni har haft en bra dag!


in stockholm

Framme i Stockholm, eller ja, kom för flera timmar sen men har inte tagit mig tiden att uppdatera än. Tog precis över Simons dator medans han sprang iväg och fixade sig. Vi ska åka till en av hans kompisar och spela fifa. Nåja, dom ska jag ska titta, verkligen inte min grej.

Imorgon ska jag skriva på lite papper för lägenheten och så en till viktig grej. NERVÖS! Känns dock skönt att vara i Stockholm. Nästa gång jag kommer upp bor jag här. Herregud så underbart!

no time to talk

God morgon! No time to talk today. Har verkligen jätte bråttom med att fixa allt. Bussen går 11:05 och jag är inte färdig än. STRESS. Vi hörs säkert när jag är i Stockholm om inte annat så berättar jag om allt imorgon när jag är hemma.

ANNA, jag hann inte skriva något mail men det kommer. Love you twin <3

in my healthy fridge



Något som jag ser fram emot galet mycket med flytten (FÖRLÅT, jag vet att jag mest bara babblar om min flytt men jag längtar faktiskt..) är att få fylla upp kylskåpet och skafferiet med mat som jag tycker om och äter! Några måsten kommer att bli:

Naturella nötter
Frukt och bär av alla slag
Fiberhavregryn
Quinoa
Soygurt
Korn produkter
Broccoli (japp, det står i en kategori för sig)
Champinjoner
Tonfisk
Mörkchoklad

Blir nästan lite knäsvag när jag ser framför mig hur mycket godsaker jag kommer ha hemma. Påminn mig om att jag behöver en mixer så jag kan göra smoothies bara.

a whole new life

Jag tänkte på en sak. Vad galet annorlunda min blogg kommer bli efter flytten. Vad mycket nytt och roligt jag kommer att kunna fylla den med. Annat än min trista vardag här i Kalmar. Nej förlåt, jag ska inte klaga. Jag tycker faktiskt väldigt mycket om mitt liv här i Kalmar med alla mina fantastiska vänner, både de gamla och de helt nyfunna. Jag har träffat så mycket nytt härligt folk den här sommaren så det gör faktiskt väldigt ont att redan lämna alla. Bara så ni vet, ni är alla tvungna att komma till storstaden och hälsa på mig, allihopa.

Men nej, massor av nytt kommer det bli. Nytt jobb, ny bostad, massor att upptäcka, shopping, nytt folk och back to training. Förhoppningsvis kommer ni älska det lika mycket som jag!


Vänner sedan barnsben och snart sambos, precis som vi alltid planerade!

snart går flytten

Jag börjar bli riktigt nervös, på måndag händer verkligen en jätte viktig sak, berättar för er när det är över. Imorgon åker jag upp till Stockholm en sväng för att fixa lite saker med lägenheten. Nu är det bara ca två veckor kvar tills jag och Louise flyttar upp. Pappa frågade här om dagen hur många flyttkartonger jag behöver. Jag blev rätt ställd. Jag ska verkligen packa ihop mina saker och flytta. Jag är 20 år så det är verkligen på tiden men att "klippa navelsträngen" känns ändå lite konstigt. Mamma och pappa kom hem med nytt porslin som jag och Louise ska ha också. Riktigt fint var det!


krögers och favoritvakten

En lite skål fiberhavregrynsgröt och en stor kopp kaffe. I'm ready to meet the day!

Det var inte direkt något drag ute igårkväll men jag hade trevligt i alla fall. Gick ner med Johanna och var först på Vallen. Stannade i kanske en halvtimme innan vi bestämde oss för Krögers och mötte upp Christian och Martin. Helt okej kväll och jag fick träffa min favoritvakt som blev riktigt glad över att se mig. Kramkalas och hela fadderuttan. Jag lovade att titta förbi snart igen!

Nu är det åter igen dags för jobb, vi hörs när jag har slutat för dagen.


I brist på bilder på pappas dator får ni en gammal bild ifrån jobbet.


skön ledig dag

Jag har haft en riktigt trevlig dag. Tog det lugnt hemma på förmiddagen och kilade lite senare ner på stan och tog en fika med Christian. Vi hann även strosa runt stan ett par gånger. Mycket tid att fördriva och lite att se, tur att man var i gott sällskap!

Nu kom jag precis innanför dörren och är i fullfärd med att planera kvällen. Det vankas fest, hemma eller ute vet jag inte än men något roligt står alltid på agendan. Vad händer för er? Lite fredagsmys eller ut och festa dom sista fina sommarnätterna som är kvar?


tänk vad man förändras

Har suttit och kollat igenom min externa hårddisk och hittade massor av gamla bilder på mig själv. Jäklar vad man har förändrats över åren, även om man inte tycker det nu när man snabbt tittar sig i spegeln. Men ett foto ljuger aldrig. Finns bilder ifrån när jag var som tjockast till när jag var som smalast. Från blondin till brunett. Sminkad och osminkad. Fjortis och träningsfreak. Ja allt finns representerat. På vissa bilder känner jag knapt igen mig själv. Har haft skrattfest här hemma när jag har kollat igenom bilderna. Tänkte ge er några smakprov!


Juni 2008, jag till höger

September 2008, hade precis börjat gymnasiet

Julafton december 2008

Mars 2009

Juni 2009

September 2009, i stockholm på praktik

December 2009

Januari 2010

Mars 2010

Maj 2010, träningsfreak nr 1

Studentbal 2010

Juni 2010

Augusti 2010


i need coffee

Powerwalk - check
Dusch - check
Lunch - check
Kaffe - AAAH GE MIG!


Havregrynsgröten skippade jag och gjorde en omelett med quornfilé i istället. Nu funderar jag på varför i hela friden vi inte har en kaffemaskin hemma som vi har på jobbet? Jag börjar känna abstinens efter koffein. Måste ha kaffe. Snart slänger jag på mig skorna och springer ner till närmsta kaffeställe och öser i mig kaffe.


rise and shine

Det är inte ofta jag sover ut så man glömmer bort hur skönt det verkligen är att göra det. Vaknade för en liten stund sen, ligger i sängen och drar mig lite. Ska snart stiga upp och gå en powerwalk innan jag äter min frukost. Jag hoppas vi har havregryn hemma så jag kan koka gröt. Är hemma så sällan och äter i princip bara min mat på restaurangen så jag har inte så stor koll på vad som finns hemma eller inte. Men några ynka havregryn måste gå att skrapa fram.


och vart exakt är värmen?

Det är kallt ute, vart tog sommarvärmen vägen? Hade både min trench och kofta på mig när jag gick hem ikväll. Kilade över till Christian lite tidigare ikväll och såg en rätt lustig film. Satt sen och små slumrade till alla sköna komediserier på 6 an. Nu ska jag ta och sova. Imorgon är jag ledig så jag ska passa på att sova ut.


i'm tall, well compared to a kid

Frågan "hur lång är du?" är inte någon jag har fått många gånger i mitt liv. Däremot så får jag ofta svara på "hur kort är du?", var på jag stolt (ja, jag är faktiskt väldigt stolt över mina centimeter) svarar "155,5 cm LÅNG". Pappa konstaterade dock med ett gapskratt idag att lång det är jag verkligen inte. Vi tog husbilen hem ifrån restaurangen idag och jag kunde sitta och dingla med benen ifrån sätet och hade över en decimeter till marken. Men vadå, det är väl ändå lite gulligt?


Jag är nästan alltid kortast men jag har lärt mig att tycka om det. Men visst, några centimeter till hade jag inte klagat på.


hello mr coffee

Det är galet hur bra man mår när man kickstartar dagen med en långpromenad. Har slängt i mig fiberhavregrynsgröt med nötter, banan och kanel nu också. Nu är det dags för att fylla upp kroppen med koffein, den riktigt skriker efter det. Jag börjar nästan tro att jag har fått ett smått beroende av kaffe. Jag säger bara Hello Stockholm and Hello Waynes coffee!


en jäkla rethosta

Det är inte lätt att powerwalka när man hostar hela vägen. Jag har åkt på en nedrans rethosta som bara infinner sig hos mig på morgonen och kvällen. Ja tur är väl det, inte trevligt om jag ska stå och hosta gästerna rakt i ansiktet på jobbet. Fas konstigt är det ju att den bara kommer på morgonen och kvällen. Någon som vet varför?


it's time to walk

God morgon på er! Jag är uppe med tuppen idag och är, trots att jag somnade ganska sent, relativt pigg. Tänkte svira om från gårdagens festoutfit som jag så vackert gick hem i nu på morgonen till en allt mer träningsvänlig utstyrsel och gå en långpromenad med hunden. Som jag sa igår så ska jag köra mitt eget bootcamp, fest eller inte igår, det är bara att lyfta på fläsket och ta sitt pick och pack ut på en powerwalk. Inga ursäkter!



För er som vill veta var förfesten väldigt trevlig men väl inne i stan kände jag hur festhumöret sprang iväg så jag gick hem till en vän redan strax efter elva. Tack och bock för att man har fina vänner. Hur sjutton skulle man annars klara sig?

sommarkilona ska bort med bootcamp

Den senaste tiden har jag insett att dom där sommarkilona som jag hoppades på att inte lägga på mig faktiskt har landat på mig kropp. Jag har försökt ignorera det men nu är det ett faktum. Min oregelbunda ätning, för mycket alkohol och ingen träning har satt sina spår. Det här drog ner mitt humör totalt inför kvällens utgång och en rad tankar och planer på hur jag illa kvickt ska komma tillbaka iform snurrar runt. Dags att planera upp ett eget bootcamp som jag ska följa till punkt och pricka.

Ska försöka släppa dom irriterande tankarna för kvällen och åka till Victor nu i Färjestaden på förfest. Imorgon kör jag stenhårt.


riktigt bra blogg

Elin Wahlberg skriver en modeblogg som är riktigt bra och verkligen i min smak. Hon ger massor av bra tips och jag älskar hennes stil. Hennes garderob är verkligen att döda för. Tror jag har läst hennes blogg i över nästan två år nu. Tycker ni ska kika in där faktiskt.


kollage är gjort av Elin Wahlberg

desire

Tänk om jag hade haft photoshop igen, då hade jag kunnat slänga ihop ett snyggt kollage med alla kläder jag suktar efter. Det är ett härligt tidsfördriv enligt mig. Men jag är en ps nörd. Funderar på om jag ska tanka ner det eller om jag ska vänta tills jag har köpt ny dator. Som jag förövrigt måste göra ganska snart. Men jag tror faktiskt jag kommer prioritera alla nya snygga höstkläder först. Har dock lovat mig själv att hålla mig tills jag har flyttat upp till Stockholm. Zara, top shop, urban outfitters, mango. Jag dör av längtan.


Dom här står högt upp på min önskelista.

no fun without melon

Att sitta på restaurangen och äta frukost utan Anna, nej det är verkligen inte kul. Vi brukade alltid komma hit innan vi började jobba och äta frukost. Medans gröten kokade upp roade vi oss alltid med att driva alla andra galna med våra flamsattacker. Nu sitter jag själv och petar i min gröt och tröstdricker kaffe.

Om en timme börjar jag jobbet, vi hoppas att dagen inte blir allt för seg. Efter jobbet blir det förfest hos Ville och sen utgång. Ska möta upp Johanna utanför KM när vi är inne i stan. Tror det kan bli en riktigt trevlig kväll! Ser jag er ute ikväll?


Melon and Cheese, saknar dig hjärtat


cooler than me, no way


jag, mamma?

Hemma efter flera timmar på stan med Malin och Philip, verkligen trevligt! Jag hann bli uttittad av en man utanför Åhlens när jag satt och lekte med Philip medans Malin sprang en sväng. Jag undrar om det var för att jag såg otroligt rolig ut där jag brummade och rullade vagnen fram och tillbaka eller om han tog mig en väldigt ung morsa? Med tanke på att han vinkade och nickade glatt åt mig när han gick lutar jag åt det sista alternativet. Fast barn kommer jag inte få på länge.

Nu tänkte jag gå en sväng med min hund. Imorgon ska jag börja ordentligt med att komma tillbaka med min träning och rutiner. Eller ja, i alla fall i början på dagen. På kvällen blir det fest med härliga vänner!


Jag fotograferade Malin och Philip i skolans studio


on my way

Nu är jag äntligen hemma. Ska svira om och sen möta min kompis Malin och henns son Philip på stan en sväng. Får se om vi tar en fika eller bara strosar runt. Ska bli jätte trevligt att ses eftersom det var ett tag nu. Malin har spenderat sommaren uppe i Löttorp så vi har inte setts sen i juni om jag inte minns helt fel.

Nu är det bäst att jag skyndar mig!


ledig men ändå på jobbet

Jag är ledig och ändå är jag på jobbet, tragiskt. Nej men jag är faktiskt bara här för att jag åt en lunch och sitter nu med en kopp kaffe. Förhoppningsvis kan mamma köra över mig till Kalmar snart. Funderar på om jag ska ner på stan en sväng eller om jag bara ska mysa ner mig i soffan med min hund hemma. Fast det jag mest skulle behöva är att träna, kanske ska springa en vända? Sommarkilona börjar visa sig och det tycker jag inte om. Längtar som en tok efter att få komma upp till Stockholm och få lite rutin på allting igen.

från högsäsong till lågsäsong på fem sekunder

Det märks att semestern är slut för de flesta och att högsäsongen har gått över till lågsäsong (håll med om att säsong är ett otroligt fult ord?!). Dagarna på jobbet går i snigelfart och det finns verkligen inte mycket att göra. Det är märkligt hur fort det vänder ifrån att vara supermycket till ingenting. Alla tycks fly Öland som pesten fanns här. Jag fick precis kliva av och det tackar vi och bockar för. En kaffe till sen ska jag försöka hitta på något. Kanske en runda på köpstaden och en vända hem till någon vän! Vad har ni för er?


Gammal bild ifrån Ölandsdjurpark, en mycket trevlig dag!

it's fun getting older, right?

Åldersnoja, kan man ha det när man är 20 år? Jag känner mig jätte liten samtidigt som jag känner att tiden bara rasar iväg allt för fort. Om mindre än en månad bor jag inte längre hemma. Nu till hösten börjar jag inte skolan som jag alltid har gjort utan det är dags att jobba. Mitt i allt nytt när jag känner mig som ynka fem år börjar jag ändå stressa över att bli äldre. Jag brukar ändå vara den personen som tycker att var ålder har sin tjusning men just nu vill jag bromsa tiden. De flesta säger att 40 års åldern är den bästa tiden i livet men jag känner att 20 års åldern, ja den räcker för mig. Fler än jag som nojar över att bli gamla och behöva tänka på pensionssparing och rynkor?



Nu ska jag lämna mina nojor för ett litet tag och övergå till att sukta efter söta inredningsprylar som jag vill köpa till lägenheten. Jag är säker på att jag och Louise kommer att göra ett perfekt jobb med att inreda!


a night with my friend and some buffy before bed

Hej alla nattugglor! Jag kom precis innanför dörren och tänkte bara titta in här lite fort innan jag lägger mig i sängen och ser på Buffy och vampyrerna. Har laddat ner säsong sex och ska fortsätta titta på den. Jag var en sucker för serien när den gick på tv och älskade avsnitten när Buffy och Spike var tillsammans, självklart är det den säsongen jag nu har på datorn. Att musikalavsnittet ingår där är bara en bonus!

Kvällen har jag spenderat hos en vän som kom hem ifrån sitt sommarställe idag. Jag tog tillfället i akt att som vanligt vräka ut mig i hans otroligt sköna soffa. För att vara så pass liten som jag är kan jag ta upp väldigt mycket med plats. Hur som helst hade vi en trevlig kväll och hann prata och se på en lite udda film.

Nu ropar sängen på mig att det är dags för vår date, god natt!


Jag är den största Buffy och Spike nörden ni någonsin kommer att hitta!

counting the days

Vet ni var jag kommer att befinna mig den 5 april? I Lafayette, California hos Anna! Att vi har bestämt ett datum gör all längtan lite enklare. Det kommer bli helt fantastiskt. Vi två i världens bästa land. Tänk alla galenskaper vi ska hitta på och för att inte tala om shopping, powerwalks, äta frukt och bär och skratta tills vi gråter av kramp som bara vi två kan.

Nu ska jag tillverka en räkna ner kalender som jag kan ha på väggen.


En dag tar vi över världen twin!


got off early

Fick sluta tidigt idag, redan vid två faktiskt. Satt kvar ett tag på jobbet och drack kaffe innan jag tog bussen hem. Tänkte slappa lite innan jag tar en långpromenad med hunden och sen en långdusch. Tror jag ska ta och fixa mina naglar också, känner att mitt halvt avskavda svarta nagellack inte gör sig så snyggt längre.

Kom på en sak, det är mindre än en månad tills jag flyttar, helt galet!


give me coffee

Kaffe kaffe kaffe, det är vad jag kommer behöva idag. Jag är väldigt trött och seg men kom ändå i säng ganska tidigt igår. Det måste vara det trista vädret som gör det. Med tanke på att det är ytterst lugnt på jobbet så kommer timmarna idag att passera i slowmotion. Så kaffet kommer finnas i min hand hela tiden.

Personalkvällen igår var trevlig. Det blev en lugn tillställning med god mat och lite vin. Jag spenderade större delen av tiden med att tjata om att jag saknade Anna och säga "Anna skulle förstå precis vad jag menar". För det skulle du gumman, som vanligt och som alltid. Mitos hade gjort sushi som hon hade med sig, jag jublade vill jag lova. För er som inte vet så är sushi min favoriträtt. Nyttigt och gott, kan inte bli bättre!

Nu ska jag hämta mer kaffe och börja jobba. Hoppas ni får en bra dag så hörs vi!

lämna aldrig din drink utan uppsyn

Efter gårkvällen kommer jag aldrig igen lämna något obevakat ute. Jag kommer definitivt inte dricka på Vallen igen heller. Jag tycks ha fått i mig någon drog igår och är glad över att jag hade mina vänner runt mig för annars vet jag inte hur kvällen hade slutat. Gårkvällen finns inte i mitt minne alls. Det var som ni nog förstår verkligen inte en rolig kväll.

Nu ska jag svira om efter en dag på jobbet. Ska strax tillbaka på personalkväll. Känner mig inte alls på humör för det. Gårdagen har satt sina spår och den enda jag vill ska vara där, min bästa Anna, kommer inte att vara det. Det är alltid vi som gör festen så ja, vi får se hur denna kväll blir. Lugn kommer den i alla fall bli, det är ett som är säkert.


Jag var på gott humör igår innan jag gick ut i alla fall!

no work but party

Det blev inget jobb för mig idag, det var på tok för lugnt, precis som jag anade. När jag kom brast Sara ut "fasen, jag glömde att ringa och säga att du inte behövde komma". Typiskt tänkte jag, men jag fick en god lunch i alla fall och satt och pratade lite med personalen.

Nu är jag hemma, ska städa mitt rum lite, det ser hemskt ut sen jag åkte. Kläder över hela rummet som behövs sorteras och tvättas. Ikväll blir det mest troligt utgång, förhoppningsvis kommer min vän Felicia hit och förar med mig innan det blir Vallen. Saknat henne så det blir nog toppen. Vad ska ni hitta på? 


morning

Visst är det underbart att kunna vakna när man vill? Jag slog percis upp ögonen och ska kila ner för att koka lite gröt nu. Sen ska jag ta en långpromenad med hunden innan jag beger mig till jobbet. Det är ganska fint väder så jag undrar om dom ens kommer att behöva mig? Sånt som märks. Om dom inte gör det ska jag sätta mig i solen med en kaffe.


vart tar all tid vägen?

God kväll, tänka sig att jag bara får tid sent på kvällen till att uppdatera. Men det händer så mycket hela tiden att jag aldrig finner någon tid till att lugnt sitta ner och uppdatera. Snart ska det nog bli lite tid och struktur i mitt liv igen så uppdateringen kan falla på plats. Eftersom jag flyttar ganska snart försöker jag spendera så mycket tid jag kan till att jobba och umgås med mina vänner.

Idag har jag jobbat en sväng. Första jobbdagen efter semestern och den var galet seg. Dels för att min twin Anna inte var där, som ni vet är hon i Lafayette ett år och dels för att det var lite folk. Det är verkligen galet tomt utan henne där. Finns ingen kvar att busa med längre eller någon som kan hjälpa mig med att den nu så sega stämningen. Det märks att högsesongen är över. Jag hade hand om glassen och sålde i princip ingenting. Stängde redan runt halv fyra och begav mig hem.

Nu har jag krypit upp i sängen efter en lång powerwalk med min hund. Riktigt skönt att röra på sig på kvällen. Imorgon börjar jag klockan ett så ska hinna ta en lång powerwalk på morgonen också.


home again

God kväll! Nu är jag hemma igen, eller ja, jag kom tidigare ikväll men beslöt mig fort för att gå ut och träffa lite vänner på hemmaplan. Det blev en tur till KM och därefter Vallen ett par timmar. Det var helt okej, lite glest med folk men fortfarande roligt. Fick även gratis tequila på slutet så jag ska inte klaga.

Nu ligger jag i sängen, redo för att sova så jag orkar jobba imorgon. Ni ska få höra om resan och se bilder imorgon om jag hinner. Hoppas ni har haft det bra för jag har haft det helt underbart. Så mycket har hänt som ni måste få veta!


on my way

Jag tänkte bara säga hej då till er lite snabbt. Vet inte om jag hinner uppdatera mer innan jag sticker till Kreta. Ska smyga ut ifrån kusin nu och gå till bussen. Inne vid centralen ska jag möta Louise och ta flygbussen till Arlanda. När vi väl är där och har gått igenom all säkerhet är det första jag ska göra att dricka starbucks. När jag var i Berlin i höstas drack jag det senast och fick leta som en dåre för att hitta!
Ha det bäst så hörs vi!

skrikande bäbisar vill man kasta genom fönstret

Barn har aldrig varit något som jag är förtjust i, speciellt inte om dom skriker längst bak i en buss under större delen av en sex timmars lång resa. Idag var så fallet och jag hade god lust att slänga ut ungen genom fönstret, men sånt får man ju inte göra. Så istället satt jag och tjurade i mitt säte och försökte fokusera på musiken i öronen som var allt för låg. 
Nu är jag hemma hos min kusin som jag ska övernatta hos. Imorgon ska jag upp ganska tidigt så jag kan ta mig till arlanda i tid. Louise kommer till stan runt elva och jag tror vi ska luncha innan planet går. Imorgon sticker vi, underbart!

Färdig packat, ja nästan i alla fall

Vet ni vad? Packningen har faktiskt gått bra! Jag är så stolt över mig själv. Visserligen har jag nog packat ner för mycket men ja, hellre det än att jag går och saknar dom plaggen. Den sista tvätten är i torktumlaren nu och allt annat är färdigt. Pass och plånbok är på plats. Kameran ligger i säkert förvar och kläderna är rena och nystrukna. När jag är färdig med allt ska jag börja bege mig ner mot bussen. Ska förbi ica och köpa tonfisk och någon dricka, springa förbi bankomaten och ta ut euro och kanske köpa mig någon tidning. Natten ska jag spendera hos min lilla kusin Felicia (nej jag vet, skit ungen är 16 år nu men jag låtsas att hon är liten..) ute i Tyresö. Kommer bli mycket mysigt.


Bilden är tagen för ett par dagar sen när vi var nere vid vattnet och lekte lite.

packa pappas kappsäck

God morgon på er! Jag är i fullt sjå med att tvätta och packa. Vid halv fem idag går min buss upp till Stockholm och imorgon går planet till Kreta! Att packa har aldrig varit min starka sida så jag har lite smått panik här hemma. Vad exakt behöver jag ha med mig? Hur många överdelar? Hur många nederdelar? Vad kommer jag verkligen använda? SKOR? Jag kommer att överpacka som vanligt. Men det blir bra i slutänden ska ni se!


how will I survive

Förlåt för dålig uppdatering den senaste tiden men har haft fullt upp med jobb och umgås med vänner. Har velat vara så mycket som möjligt med Anna så bloggen och datorn har haft sista prioritet.

Idag sa jag hejdå till Anna. Det känns overkligt att vi inte ska ses på ett år. Vi har setts dagligen i över en månad och nu kommer vi inte kunna göra det. Anna och jag träffades första gången i maj och har på kort tid blivit riktigt bra vänner. Vi är otroligt lika på alla sätt och vis, både till utseende (frågan om vi verkligen inte är systrar har kommit upp) och har samma värderingar och syn på livet. Jag känner mig riktigt ledsen över att en sån bra vän ska försvinna så fort ifrån mig. Men jag har redan börjat titta på flygbiljetter och vi ses snart igen. Jag önskar dig all lycka under ditt år vännen, du kommer klara det galant.

Remember, always melon and cheese!

RSS 2.0