GET IN SHAPE!



Ett enkelt sätt att förlora i vikt på och komma iform igenom är att ändra på sina matvanor. Det behöver inte vara stora förändringar direkt, men vissa små saker kan vara bra att tänka på. Här kommer fyra små tips.

1, Ät regelbundet.
Äter du regelbundet ökar du förbränningen och förhindrar att kroppen går in i självsvält, du minskar även risken att bli sötsugen. När kroppen går i i svält sparar den på fettet. Du förlorar alltså inget fett av att svälta dig själv. Se till att äta med jämt mellanrum, ungefär var tredje till var fjärde timme är bra. Jag äter frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och kvällsmål. Försök äta ofta men lite mindre!

2, Drick vatten. Vatten är det bästa du kan dricka, bort med all läsk, latte och bravo juicer (de är proppade med socker) och börja dricka mer vatten. Vatten ökar energiupptaget i kroppen och gör att du bränner mer kalorier. Vatten dämpar även sötsuget bra och är bra för hud och hår.

3, Skippa pasta potatis och ris.
Genom att byta ut de stora kolhydratsbovarna till quinoa eller bulgur kan göra att du tappar mycket i vikt bara på att göra det. Quinoa är väldigt nyttigt och proteinrikt och fungerar bra till det mesta. Jag brukar koka det med grönsaksbuljong, vilket ger en supergod smak!

4, Förbjud inget.
Genom att förbjuda sig själv att äta något skapar man automatiskt ett sug efter just det. Bestäm dig istället för att inte äta något onyttigt på vardagen och ha en dag i veckan då du låter dig själv äta vad du vill. Men för det ska man inte frossa. Lagomt är bäst.

Att lägga om sina matvanor är svårt, speciellt om omgivningen fortfarande lever kvar i samma vanor. Prata med de i din omgivning och berätta dina planer, det är alltid enklare om de runt omkrig dig förstår och kan stötta dig. Kanske är de övriga i din familj villiga att ändra lite på sina matvanor också i början för att hjälpa dig på traven lite?

Det kan även vara jobbigt när man hamnar i situationer där man blir frestad, till exempel på fiket eller fredagsmyset. Mitt tips kan vara att istället för att gå på ett fik så bjud hem dina vänner på en nyttig fika eller fredagsmys, uppskattas alltid! Då kan du lätt kontrollera vad ni äter.

Har ni frågor så är det bara att fråga på!

Kommentarer
Postat av: Mollymus - bloggar från Uppsala

Ja absolut! :D

Dudå? :)

2010-03-09 @ 23:32:29
URL: http://mollymus.blogg.se/
Postat av: Sofia

Mitt cola beroende är nästan borta :D Drack det varje dag förut men inget längre, känner mig stolt, äter nyttigare och tränar. Du får mig verkligen att motivera mig själv!! Snälla fortsätt, älskar verkligen det här!



Tänkte fråga också om du kunde komma med tips vad för slags motion man ska köra på gymmet? och hur man ska träna för att få smalare och fastare lår samt armar och mage?



Du är bäst

2010-03-10 @ 00:32:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0