GET IN SHAPE!



Sommaren närmar sig med stormsteg och för många betyder det att ångesten över beachkroppen kommer fram. Det är ungefär 14 veckor kvar till sommaren och jag tänkte ge lite tips på vägen för att komma i form, utan tidningarnas sjuka 5 dagars dieter som absolut inte funkar.

Dagens tips är att sätta upp mål, har man det är det mycket enklare att motivera sig själv!

1. Skriv ner vart du vill nå. Vill du gå ner i vikt, bli fastare i kroppen, få mer muskler? Skriv ner vad ditt huvudmål är, men tänk på att vara realistisk. Sätt inte mål som är orealistiska för då blir det bara jobbigt och man tappar motivationen. Var konkret med det du skriver ner, då är det mycket enklare att se vad du verkligen vill.

2. Skriv ner varför du vill nå ditt mål.
Det finns alltid en anledning till varför man inte är nöjd med sin kropp och vill ändra på den. Jag var överviktig och satte mina mål ifrån det. Är det så att du vill känna dig snyggare? Känner du att det är bra för din hälsa? Det är viktigt att du vet varför du vill gå ner eller förändra din kropp, då är det enklare att nå målet.

3. Skriv ner vad du är berädd att offra. En viktnedgång kommer inte på ett silverfat utan det krävs väldigt mycket av dig som person. Är du berädd att offra dina sovmornar för att ta ett tidigt pass på gymmet eller en springtur? Känner du att du kan byta ut brödet mot gröt och chipsen mot grönsaker? När man ska gå ner i vikt krävs det en förändring. Tänk efter vad du kan förändra!

4. Skriv ner delmål.
Du kanske ska börja med att öka din motion och sen ändra på kosten. Det är inte lätt att vakna upp en dag och börja "ett nytt liv" utan man måste sakta ändra för att orka leva på ett nytt vis. Ta allt ett steg i taget! Det kan även vara lämpligt att ge sig själv någon form av belöning när man har nått ett mål, det ger alltid någon form av kick och man orkar fortsätta! Det fungerade jätte bra för mig.

5. Skriv ned en tidsram. Som jag sa tidigare så är det ca 14 veckor kvar ungefär till sommarlovet börjar. Gör en tidsplan efter det där du lägger upp din träning och delmål. Tänk på att vara realistisk.

6. Skriv ner vilken taktik du ska ha för att nå målet. Du kanske vet att vännerna går och äter onyttigt på lunchrasterna, skippa att följa med i sånna fall. Gör upp en strategi som du vet kommer funka och få dig att nå målet!

7. Gör ett avtal med dig själv. Skriv nu ner ett avtal med punkter som du har lovat dig själv och som du skriver under. Lova dig själv att nu sk du nå ditt mål!



Nästa måndag kommer ett nytt tips! Vore jätte kul att höra hur det går för er!

Kommentarer
Postat av: Sofie

Åh tack ska försöka börja redan imon! Jättesnällt att du vill dela med dig av dina tips.

2010-03-01 @ 17:05:58
Postat av: CISSI

Bra inlägg!

2010-03-01 @ 17:14:57
URL: http://ceciliaeklund.blogg.se/
Postat av: vendela

sv: det är dom verkligen. dock verkar de inte finnas i butik

2010-03-01 @ 17:46:39
URL: http://mokey.blogg.se/
Postat av: Sara

Eller hur, sushi är dunder! :D

Vilka bra tips förresten!

2010-03-01 @ 17:47:42
URL: http://saraochmichelles.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0